Pe unde va trece drumul expres Târgu Jiu - Craiova

Vor fi discuții marți, la Târgu Jiu, cu privire la traseul pe care va fi realizat drumul de mare viteză Târgu Jiu - Craiova. Proiectanții vor avea discuții cu primarii, dar și cu șefii de la Drumuri, în prezența prefectului de Gorj.

Sunt trei variante de traseu luate în calcul. ”Marți va avea loc o întâlnire pentru a se stabili variantele de drum. Din câte știu sunt luate în calcul trei variante. Se va întocmi un plan urbanistic zonal care va necesita foarte multe avize. Încercăm să reducem la maxim birocrația. Sper să obțin niște termene concrete, iar societatea sper să fie una serioasă. Varianta finală va fi luată în calcul de considerentele de natură economică”, a spus prefectul de Gorj.

Varianta pe Rovinari - Turceni pare să aibă cele mai mici șanse, pentru că intenția este de a facilita drumul turiștilor spre Rânca, astfel că va fi cel mai probabil un traseu care să treacă prin Târgu Cărbunești.

Cel care apărea pe harta CNAIR la semnarea contractului este traseul  Târgu Jiu - Târgu Cărbunești - Hurezani - Căpreni - Stoina - Crușet cu continuare în județul Dolj. Nu este exclus însă nici un traseu pe varianta Târgu Cărbunești - Țânțăreni.

Vizualizări: 4,511

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: