O comună din Gorj riscă să rămână fără apă

Localnicii din comuna gorjeană Turburea riscă să rămână fără apă, dacă nu vor reduce consumul. Presiunea a scăzut considerabil, iar autoritățile locale fac eforturi pentru a nu sista alimentarea cu apă. Primarul Ion Bârcă face un apel disperat la cetățeni să consume apa rațional și să nu o risipească mai ales în această perioadă caniculară.

Autoritățile locale din comuna Turburea au sesizat în ultima perioadă un consum extrem de mare de apă la nivelul localității. Acest lucru a dus la scăderea presiunii, dar și la costuri foarte mari de funcționare a sistemului de alimentare cu apă.

Primarul Ion Bârcă face un apel la cetățeni, să nu mai ude grădinile și culturile, mai ales că meteorologii anunță zile caniculare.

”Nu prea mai avem apă în comună. Este consumul extrem e mare, pentru că sunt mulți cetățeni care udă tot, de la grădini, la vii și la culturile de porumbi. Din acest motiv nu avem presiune. Toată ziua trebuie să umblăm prin comună, la sistemul de alimentare cu apă ca să echilibrăm situația. Și costurile de funcționare a sistemului de apă au crescut foarte mult. Dacă nu aș ști ce să fac nu știu cum m-aș fi descurcat cu sistemul de alimentare, ca oamenii să nu rămână fără apă”, a declarat primarul din Turburea.

Autoritățile locale din Turburea caută și noi soluții pentru a putea susține consumul excesiv de apă din timpul verii. ”În perioada următoare aș vrea să mai bag un puț în funcțiune, dar și stația de apă de la platformă pe care am legat-o deja la rețeaua comunei Turburea. Stația aceasta de apă am reușit să o iau de la cei din schelă cu titlu gratuit. Este consum mare și sper să facem față, să nu fim nevoiți să sistăm alimentarea cu apă sau să facem un program”, a mai spus Ion Bârcă.

Vizualizări: 3,162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: