Pedeliştii îl votează în secret pe Blaga

Democrat-liberalii gorjeni au astăzi o ultimă întâlnire în care au pus la punct ultimele detalii privind votul de sâmbătă. Deşi mai este puţin, pedeliştii s-au vorbit să nu spună pe cine vor vota. Cu toate acestea, surse din partid spun că Vasile Blaga va primi voturile delegaţilor de la Gorj.

Cei 23 de democrat liberali aleşi să facă parte din delegaţia de la Gorj la alegerile din 14 mai au preferat să nu spună public pe cine susţin. Aceştia îşi asumă votul secret  şi păstrează suspansul până în ziua alegerilor. „Voi vota pe cel care va fi preşedinte. Nu vă spun mai mult pentru că votul este secret”, este declaraţia vicepreşedintelui Gheorghe Mitescu. Aceeaşi poziţie a avut-o şi colegul său de partid Ilie Crintea. „Până pe 14 mai este timp să mă gândesc pe cine votez. Oricum, votul este secret şi nu cred că este potrivit să vă spun pe cine votez, îmi rezerv acest drept”, spune acesta.  Vicepreşedintele Ion Gruescu adoptă aceeaşi atitudine. „Votul este secret de aceea nu vă pot spune pe cine votez. Ce sens ar avea să mai mergem la votare, dacă se ştie dinainte cine va fi ales”, spune acesta. Deşi au refuzat să spună pe cine vor vota, surse din interiorul partidului susţin că Vasile Blaga va fi votat de toţi aceştia.

La Partidul Democrat Liberal va avea loc o ultimă întâlnire înaintea alegerilor. „Noi o să mai avem o întâlnire şi vom discuta despre acest aspect. Eu personal înclin spre Vasile Blaga”, spune Nicolae Daviţoiu, vicepreşedintele partidului. Blaga va fi votat şi de Dan Vâlceanu, secretar executiv în cadrul formaţiunii. „Îl votez pe Blaga pentru că avem nevoie de schimbare în preajma alegerilor locale şi parlamentare”, susţine Dan Vâlceanu. Aceeaşi poziţie o are şi vicepreşedintele Corneliu Gârjoabă. „Am mai spus că îl susţin pe Vasile Blaga”, spune acesta.

„Eu am semnat deja moţiunea lui Vasile Blaga, aşa că pe Vasile Blaga îl voi vota”, spune Severus Militaru, prim-vicepreşedinte PDL

Până acum, singurul care îl susţine pe Emil Boc pare a fi Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

Şi Ciocea l-ar vota pe Blaga

Vasile Blaga, secretarul general al Partidului Democrat Liberal, are admiratori în rândul social-democraţilor gorjeni. Unul dintre aceştia este Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin şi vicepreşedintele PSD Gorj. Ciocea a declarat ieri că este un fan al lui Vasile Blaga. „Eu sunt fan Blaga. Am avut odată nevoie de dumnealui în perioada în cate era ministru şi l-am rugat ca în loc de 1000 de primării, câte erau incluse în lista spre aprobare a unor fonduri, să aprobe 1400 şi aşa a făcut. De asta vă spun că eu sunt fanul domnului Blaga. La un moment dat l-am considerat cel mai bun ministru”, susţine Ciocea. Mai mult decât atât, Ion Ciocea îşi şi doreşte ca Vasile Blaga să fie ales la preşedinţia partidului la alegerile din 14 mai.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: