Pedofil periculos, căutat de cinci ani

Un pedofil este căutat de poliţişti de mai bine de cinci ani. Bărbatul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru corupere sexuală, dar nu a fost prins până acum. Gorjeanul a fost dat în urmărire internaţională.

Daniel Ovidiu Vîlceanu are 39 de ani. A fost condamnat la închisoare cu executare după ce a abuzat două copile. Acesta lucra ca jurist la Minprest şi a fost prins, în urmă cu aproape cinci ani, chiar în timp ce batjocorea o minoră în vârstă de 9 ani, în scara unui bloc din Târgu Jiu. Anchetatorii au intrat pe fir şi au mai aflat că acesta mai abuzase o fetiţă de doar 10 ani, tot într-o scară de bloc. Din datele procurorilor a reieşit că bărbatul îşi urmărea victimele în timp ce se întorceau spre casă, de la şcoală.

Cum a fost prins

Ca să nu le dea de bănuit colegilor, juristul pleca de la serviciu chiar în pauza de masă. Bărbatul era căsătorit şi avea un copil. În faţa anchetatorilor, Daniel Ovidiu Vîlceanu a recunoscut că a scos organul genital în faţa celor două copile. A şi petrecut aproape două săptămâni în arest, după care a fost eliberat. Un tânăr care l-a văzut pe pedofil în timp ce batjocorea o fetiţă a fost cel care a alertat poliţiştii. Bărbatul a dat asigurări că o cunoaşte pe copilă, că îi este chiar rudă şi că nu făcea nimic rău.

Dat în urmărire internaţională

După aproximativ un an de procese, bărbatul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare şi la plata a 10 mii de lei daune morale. Imediat după decizia instanţei, bărbatul a dispărut fără urmă. Nu a fost de găsit nici acasă şi nici la serviciu ori la rude. Încă figurează pe lista urmăriţilor. A fost dat în urmărire internaţională, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. Poliţia îl caută încă din 2013, însă nici până acum nu i-au dat de urmă.

Vizualizări: 3,173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: