Pensie de 107 milioane pentru procurorul care a băgat nevinovati în puscărie

Senatorul Toni Mihail Greblă a făcut mai multe declaraţii privind pensiile foarte mari ce creează o adevărată revoltă la nivel central. Greblă a precizat că, dacă ar ieşi la pensie acum ar primi peste 30 de milioane de lei. Greblă a dat exemplu procurorii gorjeni care au pensii „nesimţite“ de peste 100 de milioane de lei vechi.

Procurorul Ion Diaconescu, ieşit de curând la pensie s-a încadrat la o remuneraţie de circa 100 de milioane de lei pe lună pentru anii de muncă. Procurorul respectiv a lucrat până acum în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, unde s-a ocupat de o serie de dosare care l-au făcut celebru în toată ţara, cel mai faimos fiind "cazul Ţundrea", pe listă fiind însă şi altele despre care presa locală şi naţională a relatat cu lux de amănunte în ultimii ani. Magistratul şi-a încheiat acum socotelile cu vechiul loc de muncă, deşi nu a reuşit în toţi aceşti ani să ofere explicaţii plauzibile prin care să se apere şi să justifice eventualele decizii eronate luate de-a lungul carierei sale.

Cel care a vorbit despre pensia lui Diaconescu este senatorul PSD Toni Mihail Greblă care a spus fostului procuror are o pensie de 107 milioane lei vechi. "Eu dacă aş ieşi la pensie acum aş avea undeva la 32 de milioane de lei vechi, în baza contribuţiilor pe care le-am avut de-a lungul timpului. Numiţi asta o pensie nesimţită? Poate e a procurorului Diaconescu, care am înţeles că s-a pensionat şi va primi o pensie de 107 milioane", a menţionat Greblă.  

Roibu s-a pensionat şi el

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Gheorghe Focşan, a confirmat faptul că Ion Diaconescu a ieşit la pensie în cursul săptămânii trecute. Acesta a spus că nu cunoaşte pensie pe care o va primi fostul său coleg, Focşan menţionând, în schimb, că, tot de săptămâna trecută s-a pensionat şi fostul prim-procuror Gheorghe Roibu. Declaraţiile de avere ale magistraţilor arată venituri considerabile pentru aceştia, de ordinul zecilor de milioane care se apropie de suta de milioane de lei vechi sau chiar peste, în unele cazuri, procurorii fiind printre cei mai bine plătiţi români în ultimii ani.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: