Pensii tăiate pentru zeci de bolnavi închipuiţi

Peste 132 de persoane din Gorj, care beneficiau de pensii de invaliditate, au fost depensionate în urma reevaluării. Până în prezent Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Gorj prin Serviciul Expertiză Medicală de Recuperare a Capacităţii de Muncă a verificat 2019 dosare medicale. Pentru unii dintre aceştia pensia le-a fost suspendată pentru că nu s-au prezentat la reexaminare, iar în cele mai multe cazuri s-a constatat că afecţiunea lor s-a ameliorat şi pot fi reîncadraţi în muncă. Verificările dosarelor medicale prin care aceştia au obţinut pensii de invaliditate se vor desfăşura pe  perioadă de un an de zile.

Potrivit conducerii CJP Gorj totalul de 78.678 pensionari de asigurări sociale existenţi la nivelul judeţului 14. 919 reprezintă pensionari de invaliditate, fiind în procent de 18,96%. „Începând cu data de 1 septembrie 2010 CJP Gorj prin Serviciul Expertiză Medicală de Recuperarea Capacităţii de Muncă a început acţiunea de reevaluare a dosarelor medicale potrivit Ordinului Preşedintelui CNPAS 442/2010. Până în prezent s-au verificat un număr de 2019 dosare medicale, din care la un număr de 53 de cazuri au fost suspendate drepturile de pensie, iar un număr de 79 de pensionari au fost depensionaţi”, spune Rodica Ghimiş, directoarea instituţiei. În cazul celor 53 de persoane le-a fost suspendată pensia deoarece nu s-au prezentat la reevaluare.

Dosarele medicale sunt verificate de către o comisie constituită la nivelul Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi într-o perioadă de un an de zile vor fi reevaluate toate dosarele medicale aflate în plată.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: