Pensionarii gorjeni pot să-şi ridice biletele de tratament

Prima serie a biletelor de tratament aferente anului 2011 au ajuns ieri după amiază la Casa Judeţeană de Pensii Gorj. Întârzierea acestora s-a datorat schimbării legii pensiilor însă criteriile de acordare au rămas aceleaşi ca anul trecut. Acestea vor fi distribuite însă începând de luni, 14 februarie, pe principiul „primul venit, primul servit”.

Numărul biletelor de tratament din prima serie se va cunoaşte însă abia astăzi, Casa de Pensii Gorj fiind înştiinţată doar de staţiunile pentru care sunt valabile biletele. „Prima serie de bilete de tratament pentru anul 2011 începe de luni pentru staţiunile cu baze de tratament care aparţin Ministerului Muncii. Printre acestea se numără Amara, Bala, Buziaş, Covasna, Moneasa şi Olăneşti. Termenul fiind foarte scurt, alocarea acestora se va face manual, pe principiul, primul venit, primul servit”, a declarat Daniel Diaconescu, inspector superior în cadrul Casei Judeţene de Pensii Gorj.

Chiar dacă repartiţia lor se va face abia de luni, pensionarii gorjeni au fost prezenţi şi ieri la Casa de Pensii pentru a se interesa de bilete. „Merg din doi în doi în staţiune pentru că am nişte probleme cardio-vasculare şi de fiecare dată mă simt minunat după ce mă întorc. Am venit să mă interesez de ele că nu mai veneau dar văd că ni le dau de luni”, a declarat Nicolae Cornoiu, din Târgu Jiu.

Majoritatea pensionarilor gorjeni care au nevoie de bilete de tratament suferă de diverse afecţiuni aşa că îşi petrec zile întregi în aşteptarea acestora. „Sufăr de reumatism de foarte mulţi ani şi de aia în fiecare an merg în staţiune. Este foarte convenabil cu biletele de tratament pentru că mai scutim şi noi nişte bani. Eram în trecere şi am văzut afişul aşa că am intrat”, a declarat Paula Bivolaru.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: