Pensionarii gorjeni vor bilete de tratament la staţiunea SNLO

Pensionarii gorjeni sunt supărați că Societatea Națională a Lignitului Oltenia nu le acordă bilete de tratament la baza din subordine de la Săcelu. Aceștia i-au reproșat directorului de resurse umane din cadrul SNLO, Constantin Lăzăroiu, că societatea i-a scos pe oameni la pensie, iar acum nu li se oferă niciun beneficiu. Deși au solicitat în repetate rânduri ca societatea să acorde bilete de tratament la Săcelu pentru foștii salariați, cererea le-a fost respinsă de această unitate.

Supărare mare în rândul pensionarilor-mineri. Aceștia vor bilete la Baza de Tratament Săcelu, iar conducerea SNLO le răspunde că nu le poate acorda astfel de facilități. Aceștia vor ca măcar un procent de 8% din biletele puse la dispoziție salariaților. ”Cred că nu se vrea pentru că dacă pot participa 150 de persoane măcar 8% să fie pensionari și tot s-ar rezolva. În materialul primit se precizează că SNLO-ul nu poate acorda facilități pensionarilor din județul Gorj la Stațiunea Săcelu. Majoritatea sunt oameni care suferă de anumite boli”, spune unul dintre pensionarii prezenți la Comisia de Dialog Civic de ieri. Mai mult decât atât, Petre Rădulescu susține că oamenii au fost obligați să se pensioneze anticipat, iar acum nu mai beneficiază de nicio facilitate. ”I-ați dat afară ca să vă încadrați în numărul acela mediu. Le-ați spus să iasă la pensie anticipată, iar acum nu le dați nici cărbune, nici Săcelu”, spune nervos președintele Ligii Pensionarilor din Gorj.

Romanescu are o propunere

Dezamăgire există și în rândul reprezentanților Prefecturii Gorj. Subprefectul Marcel Romanescu este dezamăgit pentru că stațiunea de la Săcelu este folosită doar două luni pe an și sugerează ca durata să se prelungească la patru luni. ”Eu mă simt dezamăgit pentru că atâta timp cât folosiți complet stațiunea doar două luni de zile eu nu vreau să cred că în stațiune nu există personal permanent. Să presupunem că așa cum funcționează stațiunile cu același domeniu de activitate ca și al dumneavoastră ar putea funcționa inclusiv în lunile iunie și septembrie, adică încă două luni față de cele două luni pe care dumneavoastră spuneți că le aveți localitate angajaților dumneavoastră”, susține Marcel Romanescu.

RĂSPUNS

Constantin Lăzăroiu, director la  Direcția Resurse Umane, le cere acestora să aştepte înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia. ”După înregistrarea și intrarea în funcțiune a noii entități vor fi luate în discuție posibile facilități ce pot fi acordate pensionarilor gorjeni la Baza de Tratament Săcelu. Prin constituirea acestui complex efortul financiar se distribuie la un număr mai mare de subunități. Din păcate toate se rezumă la bani și dotări la Săcelu”, spune Lăzăroiu.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: