Pensionarii pichetează în 26 martie sediile Guvernului şi prefecturilor

Pensionarii au anunţat, joi, că vor picheta pe 26 martie Guvernul şi sediile prefecturilor, urmând ca la jumătatea lunii aprilie să decidă dacă mai continuă protestele, aceştia fiind nemulţumiţi de valoarea punctului de pensie, de coplata în sănătate şi de reducerea numărului tichetelor de tratament.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România, Preda Nedelcu, a declarat că în Consiliul Naţional a fost decisă declanşarea protestelor deoarece membrii forului nu se pot resemna cu situaţia în care se află.

Nedelcu a precizat că pensionarii vor continua acţiunile în instanţă, pentru că federaţia a dat în judecată Guvernul, termenul de judecată fiind stabilit la sfârşitul lunii septembrie. În opinia pensionarilor, instanţa a stabilit un termen foarte lung, până la acea dată fiind posibil ca Legea pensiilor să fie deja aprobată.

Liderul Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România a mai spus că Avocatul Poporului i-a anunţat că instanţa Curţii Constituţionale s-a mai pronunţat în speţe asemănătoare şi nu a dat câştig de cauză pensionarilor.

Vizualizări: 74

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: