Pentru cine strălucesc astrele?

Pandurii sunt în faţa unei performanţe istorice. Dacă nu pierd la Giurgiu cu Astra, oamenii lui Grigoraş vor încheia turul în postura de vicecampioni de toamnă. În oricare caz, gorjenii vor termina în primele 3, locuri care duc în Europa la finele sezonului.

Astra Giurgiu – Pandurii, Stadion „Astra” din Giurgiu, duminică de la ora 20.30, în direct pe Digi Sport

Astra: Lung jr. - Bărboianu, Găman, And. Mureşan, Morais jr. - William, Seto, Yahaya, di Stefano – Budescu, Fatai.       Antrenor: Valentin Simescu.

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Mamele, Vlad – Voiculeţ, Nistor, Răduţ – Maxim, Matulevicius, Cristea.             Antrenor: Petre Grigoraş.

Absenţi: Lemnaru, Alex Grigoraş şi Ibeh (toţi accidentaţi).

Astra, uşor favorită

Pandurii au şansa să încheie en-fanfare cel mai bun tur din istorie. Cu 33 de puncte din 16 meciuri, gorjenii joacă finala pentru locul 2 duminică la Giurgiu. Chiar şi fără Gigi Mulţescu, Astra rămâne o echipă de temut. „Dracii negri” vin după o victorie pe terenul campioanei CFR Cluj, scor 2-0. Patronul Ioan Niculae a oferit o primă fabuloasă după acest succes, 6 mii de euro de jucător! Cei de la Astra au încasat 3 mii iar restul îi vor primi doar dacă prind un loc de cupe europene la finele sezonului. Momentan atât Astra cât şi Pandurii sunt pe loc de Europa. La sfârşitul sezonului, campioana va merge în preliminariile Ligii Campionilor iar locurile 2 şi 3 precum şi câştigătoarea Cupei vor merge în preliminariile Europa League. La casele de pariuri Astra e favorită. Trupa lui Sinescu are o cotă de 2.30 la victorie în timp ce Pandurii are 3.10. Egalul e cotat cu 3.25.

2 – victorii au Pandurii în meciurile directe cu Astra. În rest, Astra a câştigat de 4 ori şi nu s-a înregistrat niciun egal. „Dracii negri” au 2 victorii consecutive în faţa gorjenilor care au câştigat ultima oară în aprilie 2011 la Severin, 1-0, gol Voiculeţ

Egalul, rezultat ideal

Mai mult ca oricând poate, pandurii speră să obţină un rezultat de egalitate la Giurgiu. Ar fi primul în 7 întâlniri directe cu Astra! Un egal ar fi ideal însă pentru gorjeni. Şi-ar menţine locul 2 şi ar avea şanse mari să rămână acolo până la finele anului. Până la Crăciun, Maxim şi compania ar mai avea de jucat cu U Cluj, Mediaş şi Ceahlăul, echipe din partea a doua a clasamentului. „Noi mergem mereu la victorie, asta ne-ar mulţumi, dar şi un egal ar fi foarte bun. Orice punct, chiar şi cel cu Severin, contează în clasament”, spune preşedintele Eugen Pîrvulescu. Acesta e convins că micuţul stadion din Giurgiu va fi plin la ora meciului. Astra s-a mutat de la Ploieşti, acolo unde avea o susţinere foarte scăzută din partea localnicilor care preferă Petrolul. „Vor fi 5-6 mii de fani cu siguranţă. Dacă jucam la Ploieşti, s-ar fi anulat acest aspect. La Giurgiu nu prea au văzut fotbal de liga 1, aşa că oamenii vin la meciuri. E de lăudat şi domnul Niculae care a făcut investiţii mari la Giurgiu”, mai zice Pîrvulescu.

„Nu ar fi rău un rezultat de egalitate la Giurgiu, având în vedere punctele pe care le avem și distanța față de ei. Un punct nu e rău deloc…Astra are jucători destul de buni. Au pierdut acasă doar cu Steaua.”           Claudiu Voiculeţ, Pandurii

6 – goluri a marcat golgeterul Astrei în acest seozn, Kehinde Fatai. Pandurii contraatacă cu Răduţ, autor a 5 goluri şi Maxim, cu 4 goluri

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: