Pacienţii din spitalul Sadu, obligaţi să se externeze

Doar trei mămici cu bebeluşii lor au mai rămas peste noapte în spitalul de la Bumbeşti Jiu. Toţi ceilalţi pacienţi au fost externaţi, iar mămicile vor pleca şi ele în această dimineaţă. Spitalul de închide şi pare că nu mai e nimic de făcut. Damian Diţescu, fostul director, nu vrea să vorbească despre închiderea spitalului. Cadrele medicale părăsesc această unitate spitalicească cu părere de rău.

În ciuda eforturilor care s-au făcut pentru salvarea Spitalului de la Bumbeşti-Jiu, acesta va fi închis. Puţinii pacienţi care s-au internat la Spitalul din Bumbeşti-Jiu, deşi ştiau că acesta este pe punctul de a se desfiinţa, au fost ieri externaţi. „M-am operat de o săptămână, dar trebuie să plec acasă. Mi-au spus că spitalul se închide şi nu pot să mă mai ţină. Am rămas singură în toată secţia şi cu o asistentă. Toţi au plecat, parcă am fi la revoluţie. Eu nu mă simt prea bine, dar asta este. Plec acasă, că aici nu mă mai ţin. Mi-au făcut externarea. Nu am nici firele trase”, a povestit un pacient.

„M-au sunat să vin să o iau pe mama”

Aparţinătorii au fost chemaţi să ia bolnavii chiar dacă aceştia nu sunt refăcuţi în totalitate. „M-au sunat să vin să o iau pe mama. Când am ajuns avea externarea făcută. Acum trebuie să o duc la alt spital, pentru că nu este foarte bine. Îşi bat joc de pacienţi. Sper să nu i se întâmple nimic. Am crezut că nu se închide, că altfel nu mai veneam”.

Aseară mai erau în spital numai trei mămici cu bebeluşii lor. Acestea au născut de curând şi, deşi nu s-au refăcut, li s-a pus în vedere că azi de dimineaţă la primele ore trebuie să plece acasă. „Eu am născut duminică prin cezariană. Este operaţie până la urmă. Nu mă simt bine. Firele nu le am trase. Sunt şi foarte slăbită. Mi-au pus în vedere să plec. Nu mai pot sta în spital. Copilaşul strănută. Este o singură asistentă pe secţie. Deja mi-am făcut bagajul. Nu pot să stau acasă. O să mă interesez să văd dacă mă primesc la alt spital. Externarea oricum mi-au făcut-o”.

Damian Diţescu, cel care a condus ani buni această unitate spitalicească, nu vrea să comenteze nimic despre ce se întâmplă cu spitalul din Bumbeşti-Jiu. „Nici acum nu mă lăsaţi în pace. Spitalul s-a închis. Nu mai este nimic de spus”. Personal medico-sanitar care a mers la serviciu a făcut curăţenie în saloane şi le-au închis.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: