Percheziţii DIICOT.Persoane suspectate de trafic de droguri

Ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, în cooperare cu poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Gorj, beneficiind de suportul tehnic al S.I.P.I. Gorj, au efectuat simultan 3 percheziţii domiciliare la 3 locaţii din municipiul Tg.Jiu, unde existau informaţii că sunt aduse şi consumate produse denumite generic „etnobotanice”. / Peste 100 de pliculeţe cu produse de tip etnobotanic, 2 grame substanţă solidă, posibil haşiş, 18 grame fragmente vegetale de culoare verde au fost identificate şi ridicate în vederea efectuării analizelor de laborator, iar tânărul, suspectat că livra aceste substanţe, a fost reţinut de către procurorul de caz, pentru 24 de ore.

Acţionând sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de produse etnobotanice şi droguri de risc, în mediul universitar şi liceal, ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, în colaborare cu poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, au stabilit că un tânăr din judeţul Dolj, aprovizionează cu produse de tip etnobotanic, doi târgujieni, unul elev în clasa a XI-a, iar celălalt, student şi că aceştia din urmă „racolează” consumatori, cărora le pun la dispoziţie locuinţe unde să consume substanţele interzise.

La data de 20 mai, acţionând sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, ofiţerii S.C.C.O. Gorj, împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Gorj, Poliţiei Municipiului Tg. Jiu şi Serviciului de Intervenţie Rapidă, în cooperare cu ofiţerii S.I.P.I. Gorj, au descins în trei locaţii de pe raza municipiului Tg. Jiu, despre care existau informaţii că le sunt puse la dispoziţie tinerilor pentru a consuma produse de tip etnobotanic.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate, oamenii legii i-au depistat pe S.J.A., de 27 de ani, din judeţul Dolj, suspectat că realiza „aprovizionarea” şi L.A.P., de 21 de ani şi L.L., de 22 de ani, ambii din judeţul Gorj, suspectaţi că racolau tineri cărora le comercializau substanţele cu efect psihotrop şi, mai mult, le puneau la dispoziţie locaţii unde să consume aceste droguri.

În locaţiile percheziţionate au fost identificate şi ridicate în vederea efectuării analizelor de laborator 2 grame de substanţă solidă, posibil haşiş, 94 pliculeţe cu fragmente vegetale de culoare verde, 15 pliculeţe cu substanţă de culoare albă cristalizată, fragmente vegetale de culoare verde, 3 cutii ce conţineau foiţe de tutun. de asemenea, a fost ridicată suma de 6.717 lei, obţinută din comercializarea substanţelor de tip etnobotanic.

Totodată, cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost depistaţi şi identificaţi alţi 10 tineri, suspectaţi de consum.

Procurorul D.I.I.C.O.T. a dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspectului S.J.A., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 2 al. 1 şi art. 4 al. 1 din Legea nr. 143 din 2000, privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

De asemenea, L.A.P. şi L.L. sunt cercetaţi în stare de libertate sub pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 143/2000.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale derulate de către suspecţi.        

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: