Percheziții la un primar din Gorj, bănuit de evaziune fiscală

Robert Păiuși, primarul comunei Stejari, este vizat de o anchetă penală, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj au efectuat o percheziție la domiciliul acestuia, de unde au ridicat mai multe documente. Păiuș a condus o societate care s-a ocupat cu realizarea proiectelor privind fondurile europene, înainte de a fi ales primar. ”Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada 2012-2013, în numele a cinci societăți comerciale ar fi fost întocmite proiecte de consultanță și studii de fezabilitate, în vederea realizării unor investiții, fără ca veniturile obținute să fie înregistrate în contabilitate”, a transmis IPJ Dolj.

Primarul a deținut mai bine de jumătate din părțile sociale ale firmei Aperi SRL, societate care a derulat contracte cu mai multe primării.

În dosar au fost patru percheziții în Dolj și Gorj, în urma cărora poliţiştii au ridicat mai multe înscrisuri, care urmează să fie analizate, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. (A.S.)

Vizualizări: 2,804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: