Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Pedeapsă pentru pistolarul din Rovinari. E bun de plată!

Tânărul din Rovinari, care a tras cu un pistol cu bile spre un echipaj de la Ordine Publică, a fost condamnat în primă instanță. Bărbatul de 28 de ani a primit o amendă penală și a fost obligat să achite daune morale.

Evenimentul s-a petrecut pe 15 iunie 2019, în jurul orei 04.00. Tânărul șofer se afla pe marginea DE 79, pe raza localității Drăguțești, când a refuzat să se legitimeze. A devenit violent şi a scos un pistol cu care a tras de dori ori spre poliţist şi jandarm, fără să-i nimerească. Bărbatul a fost imobilizat și reținut ulterior pentru ultraj.

Timp de aproape două luni, tânărul s-a aflat în arestat la domiciliu. Trimis în judecată, acesta și-a recunoscut fapta. A primit două amenzi penale în sumă de 7.200 lei fiecare (240 zile amendă a câte 30 lei/zi), pentru infracțiunile de ultraj.

„Constată concurente faptele și aplică pedeapsa cea mai grea de 7.200 lei amendă penală, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 9.600 lei amendă penală (320 zile amendă a câte 30 lei/zi). În baza (...) scade măsura reținerii și arestului la domiciliu pe perioada 15.06.2019 - 10.08.2019 inclusiv, respectiv, 57 zile, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa finală de 7.890 lei amendă penală (263 zile amendă a câte 30 lei/zi)”, a decis Judecătoria Târgu Jiu.

Instanța a mai dispus confiscarea pistolului de tip airsoft. În plus, tânărul a fost obligat să plătească oamenilor legii daune morale în sumă totală de 12.000 lei.

Trebuie spus că sentința Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă.

Vizualizări: 1,842

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: