Condamnare cu amânare pentru cadastristul primăriei. Titluri de proprietate, desființate!

Funcționarul Primăriei Dănești, reținut în urmă cu patru ani pentru înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale, a fost condamnat, miercuri, de Judecătoria Târgu Jiu. Ion Popeangă a primit un an de închisoare, dar instanța a decis să amâne aplicarea pedepsei. În schimb, mai multe titluri de proprietate au fost desființate de instanță.

Judecătoria Târgu Jiu l-a găsit vinovat pe Ion Popeangă pentru două infracțiuni de fals și l-a condamnat la câte 9 luni de închisoare.

„Contopește pedepsele stabilite, în pedeapsa cea mai grea, de 9 luni închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, pedeapsa rezultantă fiind de 1 an închisoare. În baza art.66 alin. (1) lit. a), b) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 an”, este decizia Judecătoriei Târgu Jiu.

Deși cadastristul nu și-a recunoscut faptele, instanța a decis să amâne aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani de la rămânerea definitivă a sentinței.

În plus, magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au desființat mai multe înscrisuri, între care și 21 de titluri de proprietate. Sentința poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Ion Popeangă a fost reținut pe 25 februarie 2016, fiind acuzat că a emis în fals două titluri de proprietate pentru care ar fi pretins suma de 6 mii de lei. După cele 24 de ore de arest preventiv, bărbatul a fost pus sub control judiciar.

Vizualizări: 5,740

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: