Peremiştii gorjeni sar la gâtul lui Nădrag

Lideri ai PRM Gorj îl acuză pe fostul lor coleg Matei Nădrag, devenit liberal, de faptul că ar tipări un ziar cu bani de la bugetele locale ale primăriilor. Cel acuzat spune că suportă totul din buzunar, aşa cum a suportat şi atunci când era coleg de partid cu cei care acum îl arată cu degetul şi care uită de facturile plătite de el.

Dumitru Dascălu, ales recent preşedinte al organizaţiei municipale, şi liderul organizaţiei de tineret, Gheorghe Bucălăete au prezentat într-o conferinţă de presă mai multe publicaţii apărute în luna februarie în diferite localităţi, pentru a-şi susţine afirmaţiile. „Gazeta de Alimpeşti” a fost doar un exemplu dat de Bucălăete, acesta acuzându-l pe Matei Nădrag de faptul că ar intenţiona astfel să facă o afacere media cu bani publici. „Avem un nou Patriciu în Gorj, dacă nu ştiaţi. Firma lui Matei Nădrag, pe care noi ştim de atunci de când el era la noi în partid, s-a apucat acum să tipărească un ziar cu ediţii de Alimpeşti, de Slivileşti, de mai ştim noi ce comune. Presa serioasă e ajutată astfel să dea falim ent, în timp ce firma lui, prin intermediul soţiei, Carmen Nădrag, face ziare. De acum încolo primarii vor avea trustul lor de presă pentru că, de exemplu, eu am fost la ai mei la Alimpeşti şi acolo am găsit ziarul cu poza primăriţei pe prima pagină. În interior sunt materiale în care e o placă despre culturile de porumb, despre Ion Călinoiu, doar prima pagină e schimbată. În funcţie de comună, e poza primarului pe prima pagină, în rest, ziarul nu are nicio legătură cu comunitatea locală, nu e nimic despre copii de acolo, despre oamenii din zonă. Nouă nu ni se pare normal ceea ce se întâmplă şi de aceea cerem să ni se spună câţi bani de la bugetele comunelor merg la acest ziar, ce implicaţii au primăriile-”, declara ieri Bucălăete.

Matei spune că nu-i aşa

Acuzaţiile lui Gheorghe Bucălăete sunt respinse de Matei Nădrag. Acesta a părăsit PRM în toamnă şi, acum, a devenit preşedinte al PNL Târgu Jiu. El spune că foştii săi colegi din PRM ar trebui să îşi aducă aminte mai întâi cine le-a plătit facturile timp de câţiva ani de zile şi apoi să încerce să îl atace prin presă. Nădrag spune că tipăreşte ediţii locale ale ziarului „Gazeta” în 29 de comune, intenţia sa fiind ca, din martie, fiecare localitate din judeţ să aibă o ediţie proprie. Liberalul afirmă că el suportă toate costurile şi menţionează că nu a luat niciun ban de la vreo autoritate locală pentru ca foştii săi colegi să aibă argumente reale cu care să îl atace. „Nici nu vreau să-i bagă în seamă pe foştii mei colegi pentru că ei nu mai au despre ce să vorbească şi vor doar să-şi facă reclamă pe spatele meu. Ziarul este finanţat integral de mine, nu ia bani de la bugetele locale, e distribuit gratuit, ca să vă dau nişte răspunsuri, dacă asta îi interesează pe foştii mei colegi de partid. Ei nu mai au despre ce să vorbească, asta e. Eu am un plan de publicitate, în viitor, cu acest ziar, vreau să ajung la un tiraj de 40.000 de numere, cu câte 500 de exemplare locale pentru fiecare comună, lunar. E un plan al meu, nimic mai mult”, spune Nădrag.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: