Pericol pe Defileul Jiului. „Cad crengi, copaci!”

Pericolele nu au trecut pe Defileul Jiului. Vântul și zăpada rup tot mai mulți copaci în zonă și aduc resturile pe carosabil, punând în pericol siguranța participanților la trafic. Drumarii au făcut un nou apel către autorități să-i sprijine pentru a nu fi probleme.

Tot mai mulți arbori au cedat și s-au prăbușit pe asfalt îngreunând circulația. Drumarii au solicitat ajutorul autorităților de mediu și al Prefecturii, pentru rezolvarea acestei probleme, mai ales că se anunță vreme rea, cu vânt și ninsori. „Pe Defileul Jiului, în continuare, cad crengi, copaci, în zona unde au fost rupturile. Lucrurile s-au mai mișcat și cred că se vor rezolva. Iarna nu a trecut. Vine zăpada iar. Temperaturile nu sunt foarte scăzute. Doar la Rânca, limita cu Hunedoara, Dealul Bujorăscu. Vremea este capricioasă și știm că se poate schimba de la un minut la altul”, a explicat Ion Tudor, șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

În această iarnă, zeci de arbori s-au prăbușit sub greutatea zăpezii sau din cauza vântului puternic, fiind copaci bătrâni, și au blocat circulația pe Defileul Jiului. De fiecare dată, drumarii și pompierii au fost nevoiți să intervină, să taie copacii și să degajeze carosabilul. (M.M.)

Vizualizări: 1,487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: