Pescuia cu paraşuta

În ziua de 27.septembrie a.c., în jurul orelor 1400, un echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil pe timpul executării unei misiuni pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol pe râul Jiu, pe raza localităţii Vlăduleni a depistat pe numitul G.Nicolae, de 55 ani, domiciliat în municipiul Constanţa, care pescuia, folosind o unealtă de pescuit interzisă de lege, cunoscută în denumirea populară sub numele de „paraşută”, cu dimensiunea plasei de pescuit de 1,50 X 1,60 m. şi cu deschiderea la ochiul plasei de 2,0 X 2,0 cm, prevăzută cu plumb şi confecţionată din fir polimeric netorsionat.

      Persoanei în cauză i s-au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere şi folosire de unelte de pescuit interzise de lege, precum şi pescuitul resurselor acvatice vii, cu unelte de pescuit având deschiderea la ochiul plasei sub dimensiunile minime legale, fapte prevăzute şi pedepsite de prevederile O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

         S-a luat legătura cu reprezentantul A.N.P.A. respectiv inspectorul piscicol în vederea identificării şi măsurării uneltei de pescuit care a fost ridicată pe bază de proces-verbal, în vederea continuării verificărilor.  La faţa locului, s-au întocmit in conformitate cu art. 214 Cod de procedură penală, actele de constatare, iar dosarul cauzei urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: