Pesediştii cer capul directorului CE Oltenia

Bălăşoiu nu mai iasă din gura pesediştilor după ce, ieri, le-a tras ţeapă! Directorul general al CE Oltenia a refuzat să participe ieri la întâlnirea organizată de Ion Călinoiu. Constantin Bălăşoiu şi-a motivat absenţa prin faptul că este plecat în Capitală şi l-a trimis la întâlnire pe Marian Motocu. În aceste condiţii, Călinoiu este hotărât să îi ceară demisia.

Constantin Bălăşoiu s-a hotărât să îl ignore pe Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi a anunţat că este plecat cu treburi la Bucureşti. La întâlnire a fost trimis să reprezinte interesele complexului, Marian Motocu, şeful pe Energie. „Nu a fost prezent la întâlnire domnul Bălăşoiu, Complexul Energetic Oltenia a fost reprezentat de directorul adjunct Motocu. Justificarea a fost aceea că este chemat la minister. Din câte ştiu eu, la minister este chemat mâine la o întâlnire la nivelul Comitetului de supraveghere, când se vor prezenta şi aspecte legate de strategia de dezvoltare şi măsurile ce trebuie întreprinse la nivelul activităţii CEO“, a precizat Ion Călinoiu.

Călinoiu este nemulţumit şi de faptul că în cadrul complexului nu sunt susţinuţi profesionişti, iar problemele primarilor au rămas nerezolvate. Cei 14 primari care au participat la întâlnire s-au plâns că problemele lor nu au fost tratate în mod corespunzător. „Au tratat în mod discriminatoriu unele localităţi în funcţie de altele. S-a văzut clar influenţa politicului în minerit şi energie. Activitatea aceasta este susţinută în continuare de domnul Bălăşoiu. Nu a luat nici un fel de măsură în ceea ce priveşte asigurarea profesioniştilor“, a adăugat Călinoiu.

Absenţă nemotivată

Preşedintele Consiliului Judeţean nu crede că Bălăşoiu a fost astăzi la Bucureşti, ci mai degrabă a refuzat să dea explicaţii privind activitatea CEO. „Absenţa domnului Bălăşoiu este nemotivată şi eu cred că nu a avut curajul să se prezinte la această analiză care este de o mare responsabilitate. Nu a avut curajul şi nu a avut capacitatea necesară să prezinte situaţia CEO şi perspectivele. Are probabil multe probleme pe care trebuie să le justifice vis-a-vis de repartizarea  sumelor pentru investiţiile din minerit, a ţinut să precizeze Călinoiu. 

În control

La întâlnirea de ieri s-a stabilit că, începând cu data de 18 septembrie, o comisie  va merge în fiecare localitate şi va analiza problemele cu care comunitatea se confruntă. Prima întâlnire va avea loc la Negomir. „Comisii din cadrul diviziei miniere, a EMC-urilor de pe raza localităţii unde îşi desfăşoară activitatea şi reprezentanţi ai consiliului judeţean se vor deplasa în fiecare localitate pentru a inventaria problemele cu care se confruntă comunitatea şi  cum vor putea fi soluţionate“, a adăugat Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

DEZBATERE

Ieri a fost pus pe site-ul ministerului Legea 255 cu propuneri de modificare în vederea exproprierii de terenuri sau imobile în vederea utilităţi publice. Legea va intra în dezbatere publică 30 de zile. Călinoiu a anunţat că AGA a hotărât ca sediul complexului să fie la Târgu Jiu, dar această decizie nu a fost pusă în aplicare.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: