Pesediştii, supăraţi că se schimbă şeful la Finanţe

Social democratul Vasile Popeangă şi democrat liberalul Ionel Manţog au făcut un schimb de replici la distanţă, pornit de la probabila revenire a lui Ion Cupă la şefia Direcţiei Finanţelor Publice Gorj.

Posibila revenire a lui Ion Cupă pe postul de director al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj îi nemulţumeşte profund pe liderii PSD. Deputatul Vasile Popeangă, fost şef al acestei direcţii în care încă mai are rude, crede că revenirea lui Cupă, care conduce acum finanţele din Mehedinţi, s-ar face pentru protejarea unor firme din judeţul vecin, care au activitate în Gorj.

Popeangă îi critică şi pe şefii de acum ai Finanţelor, pe care îi acuză că nu luptă cu marea evaziune, ci doar cu cea mică, cea de la buticuri. Îi schimb, Popeangă este deranjat dacă democrat liberalul Ionel Manţog îşi dă cu părerea despre activitatea Finanţelor, pe motiv că… nu are nicio funcţie în PSD.

         

Replică pentru neisprăviţi

Ionel Manţog i-a dat însă replica lui Popeangă cu vârf şi îndesat, în stilul caracteristic, democrat-liberalul spunând că, în cazul de faţă, se aplică cel mai bine proverbul cu „câinele care moare de drum lung şi prostul de grija altuia”. Acesta declară că şefii de acum de la Finanţe sunt cei promovaţi de PSD în anii trecuţi, iar faptul că şi Popeangă îi critică pentru că nu luptă cu marea evaziune fiscală spune multe. „Nu PDL a avut în coordonare aceste instituţii pe vremea marilor fraude fiscale produse în Gorj la marile unităţi de stat . Dl Popeangă să răspundă pentru evaziunea de pe vremea lui, despre pagubele create de Alexandru Crişan unităţilor de stat şi de marile întreprinderi de stat care au intrat în faliment până în 2004, pentru că după aceea nu cred că aţi mai auzit de falimente răsunătoare. Firmele din Mehedinţi şi din orice alt judeţ îşi depun situaţia financiară la ele în judeţ şi acolo sunt verificate. Mi-e greu să fac o legătură între firmele din Mehedinţi şi Finanţele de la Gorj. Familia Popeangă e însă bine reprezentată în Finanţele Publice de la Gorj şi procedura de verificare le e probabil mai greu accesibilă”, a spus Manţog.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: