Pesta porcină bagă spaima-n autorităţi

S-au dispus măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane în localitatea Costeşti, din judeţul vecin Vâlcea. La sfârşitul acestei săptămâni va avea loc tradiţionala întâlnire a romilor căldărari de Sfânta Maria Mică. Şi-au anunţat deja participarea circa 2.000 de persoane, mulţi din judeţele în care există focare de pestă porcină, cum ar fi Gorjul. Romii obişnuiesc să aducă la chermeză carne şi preparate din carne de porc.

„Fiind această problemă a pestei porcine africane, îndeosebi în judeţele din jurul judeţului nostru, şi sunt focare multiple în Olt, Gorj, Mehedinţi, Dolj şi Argeş, manifestarea trebuie foarte bine privită sub aspectul prevenirii pestei porcine africane, pentru că înseamnă deja deplasarea unui număr mare de cetăţeni din zonele afectate şi, ştiţi foarte bine, că mai sunt şi acele obiceiuri de a face porcii pe izlazul din comună sau de a veni cu mâncarea deja preparată acasă şi de a o consuma în zonă”, a declarat prefectul judeţului Vâlcea, Florian Marin, citat de Agerpres.

S-a stabilit astfel ca în zona unde se strâng romii ca să petreacă să se facă dezinfecţie totală, iar la intrarea in târg să fie montate covoare cu dezinfectant pentru pietoni. Verificările în trafic vor fi mult mai stricte.

La această manifestare şi-a anunţat participarea şi autointitulatul rege internaţional al romilor Dorin Cioabă.

Vizualizări: 1,458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: