Peste 1000 de obiecte de la Muzeul Judeţean digitalizate

Peste 1000 de obiecte de la Muzeul Judeţean ar putea fi expuse în cataloage digitale prin intermediul unui proiect a cărui valoare totală este de peste 180.000 de lei. Proiectul „Digitizarea patrimoniului cultural al Muzeului Judeţean Alexandru Ştefulescu” mai presupune: achiziţionarea a patru Info Touch Chioşc; crearea unui tur virtual, cu ajutorul site-ului instituţiei; precum şi editarea a 50 de cataloage de prezentare a celor mai importante obiecte culturale din patrimoniul muzeului.

Potrivit reprezentanţilor Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu”, fondurile pentru dezvoltarea proiectului pot fi obţinute prin Granturile SEE, ţările donatoare (Norvegia, Islanda şi Liechtenstein) punând la bătaie 1,79 miliarde de euro pentru a contribui la reducerea disparităţilor economice şi sociale din spaţiul economic european şi la consolidarea relaţiilor bilaterale cu 16 state beneficiare, majoritatea din Centrul şi Estul Europei. „Fondurile sunt alocate de Granturile norvegiene, cererea de proiecte fiind lansată de Ministerul Culturii. După ce vom obţine aprobarea Consiliului Judeţean, vom depune proiectul la Ministerul Culturii, urmând ca ulterior să fie aprobat de către o comisie de experţi”, a declarat Alina Eugenia Tiţa, manager proiect.

Proiectul întocmit de către Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” are o valoare de peste 180.000 de lei. „Proiectul presupune digitizarea a 1000 de obiecte culturale din patrimoniul instituţiei; editarea a 50 de cataloage de prezentare a celor mai importante obiecte culturale; achiziţionarea a patru Info Touch Chioşc; dezvoltarea site-ului instituţiei, inclusiv crearea unui tur virtual. De asemenea, tot în cadrul site-ului vrem să dezvoltăm o secţiune în care să fie prezentate obiceiuri şi tradiţii gorjeneşti, inclusiv ale cetăţenilor de etnie rromă”, a mai precizat Alina Eugenia Tiţa.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: