Peste 1000 de porţii de fasole cu cârnaţi pentru gorjenii din Turburea

Gorjenii din Turburea vor petrece şi în acest an, de Ziua Naţională a României, cu vin fiert şi fasole cu cârnaţi. Primăria va împărţi aproximativ 1.200 de porţii, în diferite locuri din comună. Pentru cei care nu vor putea participa la mesele tradiţionale, autorităţile le vor duce la domiciliu caserole cu mâncare. Primarul Ion Bârcă speră ca pe 1 Decembrie să poată inaugura şi Centrul de Sănătate din Poiana, asta pentru ca localnicii din zonă să aibă parte de o dublă sărbătoare.

Primăria comunei Turburea a început deja pregătirile pentru Ziua Naţională a României. Deşi bugetul alocat pentru manifestările de 1 Decembrie este de doar 5.000 de lei, autorităţile vor organiza mese tradiţionale pentru aproximativ 1200 de persoane. „Vom pregăti în jur de 1200 de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert. Pentru cetăţenii din Turburea, masa tradiţională va fi la cantina din centrul comunei. Pe cei din Poiana intenţionam să-i chemăm la Centrul de Sănătate, întrucât vroiam să-l inaugurăm pe 1 Decembrie, în condiţiile în care vremea nu ne va permite să finalizăm lucrările va trebui să găsim o altă locaţie. Nu mai avem mult de lucru, mai avem doar nişte trotuare de reabilitat. Chiar dacă nu am alocat foarte mulţi bani, manifestările de acest gen au devenit o tradiţie pentru noi, în semn de respect faţă de locuitorii comunei Turburea”, a declarat primarul Ion Bârcă.

Tot cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, autorităţile locale au achiziţionat zeci de drapele ale României. „Ca în fiecare an, la zile de sărbătoare, vom depune coroane de flori la monumentele eroilor de la Turburea, Şipot, Cocorova şi Poiana. Am achiziţionat alte drapele pentru monumente pentru că celelalte s-au deteriorat. De asemenea, vom arbora drapelul la instituţiile publice şi în centrul comunei”, a mai precizat Ion Bârcă.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: