Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Peste 150 proiecte gorjene selectate pe măsurile PNDR

Gorjenii au profitat din plin de fondurile europene nerambursabile acordate pentru investiţiile private şi publice prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013 (PNDR). La nivelul judeţului Gorj, cele mai multe cereri au fost înregistrate pentru Măsura 112 “Instalarea tinerilor fermieri”.

Cosmin Mazilu, directorul coordonator al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Gorj, spune că aproape toate proiectele depuse de fermierii în vârstă de până la 40 de ani au fost eligibile: „În sesiunile derulate până în prezent, au fost depuse 116 proiecte, dintre care au fost selectate 113, în valoare de 2.200.000 euro. Solicitanţii trebuiau să fie persoane fizice sau juridice, care practicau în principal activităţi agricole şi ale căror exploataţii agricole aveau o dimensiune economică între 6 UDE sşi 40 UDE, erau situate pe teritoriul ţării şi erau înregistrate în Registrul Fermelor/ Registrul Agricol”. De mare succes s-a bucurat şi Măsura 322 “Renovarea şi dezvoltarea satelor”, însă aici procedura de selecţie a fost mult mai strictă. Din cele 62 proiecte depuse în Gorj, în valoare de 163 milioane euro, au primit fonduri europene nerambursabile doar 11 comune, care au reuşit să contracteze suma de 27 milioane euro. Mazilu mai precizează că de finanţare au beneficiat şi multe proiecte depuse pe Măsura 141 “Sprijinirea fermelor de semi-subzistenţă”: „În acest caz, proiectele au fost depuse la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj, iar la noi au ajuns 54 pentru plata unei sume de 405.000 euro”. Un interes deosebit a trezit şi Măsura 313, unde dintre cele 26 proiecte depuse, au fost declarate eligibile pentru finanţare 22, pentru o valoare de 7.350.000 euro. De asemenea, pentru Măsura121 “Modernizarea exploataţiilor agricole”, lansată în martie 2008, au fost depuse 19 proiecte, fiind selectate opt, în valoare de trei milioane euro. Cosmin Mazilu menţionează că  pe Măsura 125  “Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii” au fost depuse 15 proiecte în valoare de 16.400.000 euro, dar nu se ştie care vor primi finanţare, pentru că selecţia n-a avut încă loc. Dacă pentru majoritatea Măsurilor se vor organiza în continuare sesiuni de depunere a proiectelor,  pentru unele, fondurile alocate până în 2013 au fost deja epuizate. Este cazul Măsurii 322 “Renovarea şi dezvoltarea satelor”, la care autorităţile locale au dat buluc, fondurile alocate fiind, de altfel, unele însemnate.

Vizualizări: 77

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diverse:

Citește și: