Peste 16 mii de colindători la Consiliul Judeţean şi Primăria Târgu Jiu

Aproximativ 16.500 de colindători au trecut pragul autorităţilor locale şi judeţene înaintea sărbătorilor de Crăciun. Un număr record de colindători  s-a înregistrat la Consiliul Judeţean Gorj şi la Primăria Târgu Jiu. Din cauză că au fost distribuite mai multe pachete decât erau pregătite pentru colindători, ambele instituţii au fost nevoite să-şi suplimenteze bugetele alocate iniţial.

Autorităţile locale şi judeţene au fost vizitate, la sfârşit de an, de mii de colindători din municipiu şi judeţ. Un număr record s-a înregistrat la Consiliul Judeţean şi la Primăria Târgu Jiu. Comparativ cu anii trecuţi, la Consiliul Judeţean, numărul colindătorilor a fost de aproape două ori mai mare. “Dacă în urmă cu câţiva ani am primit 3000-4000 de colindători, în acest an am atins recordul. Aproximativ 6000 de colindători au trecut pragul Consiliului Judeţean. Iniţial, am estimat 4500 de colindători, însă a fost nevoie să suplimentăm numărul de pachete. Suntem convinşi că se va depăşi şi numărul de 6000 întrucât pachete vor fi distribuite, în aceste zile, şi asistaţilor din centrele de bătrâni, precum şi bolnavilor care îşi vor petrece Crăciunul în spitale. Conţinutul pachetelor diferă în funcţie de destinatar. Colindătorii au primit fructe, dulciuri şi sucuri, iar bătrânii asistaţi au mai primit în plus făină, zahăr şi alte produse alimentare ce pot fi folosite, în centre, la pregătirea mesei de Crăciun”, a declarat Adina Andriţoiu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj. Instituţia a primit colindătorii în perioada 15-21 decembrie. Consiliul Judeţean Gorj a alocat pentru sărbătorile de iarnă suma de 130.000 lei.

6000 de colindători, la Primăria Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu a primit în doar cinci zile aproximativ 6000 de colindători. “Anul trecut am distribuit colindătorilor în jur de 4000 de pachete. Pentru acest an, pregătisem circa 4500 de pachete, însă am suplimentat numărul lor cu încă 1500 în momentul în care am văzut că se înregistrează tot mai multe cereri din partea şcolilor şi a grădiniţelor. Ştiam că sunt copii cu vârste mici care s-a pregătit special şi nu puteam să nu-i primim. Grupurile au fost programate în zilele de 14,15, 16, 19 şi 20 decembrie, între orele 9.00-16.00, la un interval de 10 minute unul de celălalt”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

La rândul său, Instituţia Prefectului a primit circa 4500 de colindători atât din Târgu Jiu cât şi localităţi ale judeţului.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: