Peste 20 de blocuri din Târgu Jiu vor fi reabilitate termic

Din totalul de 520 de blocuri, construite în Târgu Jiu după proiecte elaborate în perioada 1950-1990, doar 21 vor fi reabilitate termic în acest an. Primăria a înmânat deja contractele de mandat asociaţiilor de proprietari ale imobilelor situate pe strada Unirii, Griviţei şi bulevardul Republicii. În primă fază au fost elaborate proiecte pentru 33 de blocuri, pentru restul urmând a fi întocmită documentaţia în ultimul trimestru. Valoarea lucrărilor privind reabilitarea termică a celor 21 de blocuri se ridică la circa 70 miliarde de lei vechi, guvernul alocând din bugetul statului 35 de miliarde de lei. Finanţarea executării lucrărilor de intervenţie se asigură în proporţie de 50% din alocaţii de la bugetul de stat , 30% din fondurile aprobate anual cu această destinaţie în bugetele locale şi 20% vor fi banii proprietarilor.
15 milioane contribuţia proprietarilor

 Proprietarii apartamentelor care fi vor reabilitate termic vor fi nevoiţi să scoată din buzunar 10-15 milioane de lei vechi. Raul Chirac, şeful Serviciului de Invesitiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu a declarat:,, În acest an se vor începe lucrările de execuţie privind realitarea termică a unui număr de 21 de blocuri. Contribuţia proprietarilor pe apartament va fi de 10-15 milioane de lei vechi. Lucrările de intervenţie vor cuprinde pe lângă izolarea termică a pereţilor exteriori şi înlocuirea ferestrelor şi a uşilor exterioare existente inclusiv tâmplăria aferentă accesului în blocul de locuinţe, cu tâmplărie performantă energetic, termoizolarea terasei, termoizolarea planşeului peste ultimul nivel în cazul existenţei şarpantei şi izolarea termică a planşeului peste subsol.,,
 Izolarea termică a blocului se face cu acordul majorităţii proprietarilor.  
Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului, proprietarii cu venituri reduse pot apela la primării pentru a plăti în locul lor sumele care le revin, acestea urmând a fi recuperate ulterior. Familiile sărace care vor solicita ajutor financiar vor fi stabilite în urma unor anchete sociale. Persoanele care deja şi-au izolat pereţii exteriori ai apartamentelor vor trebui să suporte cota parte din celelalte lucrări de intervenţie executate pe scară în beneficiul tuturor proprietarilor.


Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: