Peste 2.000 de vizitatori la Casa „Gheorghe Zamfir”

Casa memorială a marelui maestru Gheorghe Zamfir, inaugurată încă din luna mai, pare să fie un adevărat punct turistic pentru gorjeni dacă punem la socoteală cei peste 2.000 de vizitatori care i-au trecut pragul. Chiar dacă preţul biletului este unul simbolic, muzeul de la Curtişoara supravieţuieşte încă şi datorită diverselor activităţi ce au loc în acest loc.

Inaugurată în urmă cu câteva luni la Muzeul de la Curtişoara, casa memorială „Gheorghe Zamfir” a avut până în prezent circa 2.000 de vizitatori, un număr relativ mare având în vedere şi alte obiective turistice care nu sunt la mare căutare. De altfel, nici maestrul Zamfir nu şi-a uitat casa de la Gorj şi a trimis recent alte obiecte personale care să-i încânte pe vizitatori. „ Avem în jur de 2.000 de vizitatori încă din luna martie. Este un număr destul de mare, oamenii au răspuns bine acestei noi provocări. Sperăm să fie la fel de mulţi vizitatori în perioada următoare cu atât mai mult cu cât maestrul ne-a trimis încă o serie de obiecte personale, fotografii, programe de concert, discuri şi articole de presă pe care le-am expus deja în casă”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu”.

Preţul biletului de vizitare a casei memoriale este unul mic raportat la valoarea culturală însă muzeul de la Curtişoara reuşeşte să supravieţuiască prin diverse activităţi mai mult sau mai puţin ciudate. „Preţul unui bilet este de 1,20 lei pentru elevi şi studenţi şi 2,40 pentru adulţi”, a precizat Dumitru Hortopan. Casa memorială „Gheorghe Zamfir” a fost inaugurată pe 22 mai în prezenţa maestrului, printre obiectele cele mai de preţ ale acestuia, expuse în casă, aflându-se şi un nai.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: