Peste 20.000 de maşini, înscrise în Gorj

Eliminarea taxei auto a încurajat gorjenii să-şi cumpere maşini. Numai în 2017 au fost înmatriculate peste 20 de mii de autoturisme. Din străinătate au fost aduse aproximativ jumătate din autovehiculele înscrise.

„Autovehicule înmatriculate în cursul anului 2017, în judeţul Gorj, au fost 20.405, un număr de 11.812 au fost înscrieri de înmatriculări, adică pentru prima dată în ţara noastră, iar 7.746, transcrierea dreptului de proprietate. Au fost acordate 11.547 de autorizaţii de conducere provizorii, iar radieri de autovehicule au fost realizate 3.113. După cum foarte bine observaţi, creşterea este semnificativă la numărul de autovehicule înmatriculate”, a anunţat Ştefan Ţacu, şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Gorj.

Programările se fac online. Cu toate acestea, peste 1.500 de persoane nu au mai stat la coadă şi au fost ajutate să-şi înscrie maşinile mai repede. „Un număr de 1.583 s-au prezentat în audienţă pentru a înmatricula maşina înainte de data programării în sistemul online. Toate solicitările au fost rezolvate fără niciun fel de excepţie. Au fost diferite motive: nu putea să iasă din ţară cu numere provizorii sau cu autovehiculul înmatriculat pe numele altei persoane”, a mai transmis Ţacu. (M.M.)

Vizualizări: 324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: