Peste 44.000 de decese în ultimii zece ani în Gorj

Instituția Prefectului Gorj a centralizat ieri solicitarea primită din partea tuturor primăriilor din județ privind numărul persoanelor decedate în ultimii zece ani. Datele arată că în Gorj, din 2002 până la 31 iulie 2012, au decedat 44.155 de persoane. Solicitarea a fost făcută ca urmare a suspiciunilor apărute cum că multe dintre aceste persoane s-ar fi regăsit pe listele de la referendumul din 29 iulie. Sorin Arjoca, subprefectul județului Gorj, a precizat ieri că solicitarea ar avea legătură cu deciziile Curții Constituționale.

Uniunea Social Liberală vrea cu orice preț validarea referendumului din 29 iulie 2012 încât se caută morţii de acum zece ani. Instituția Prefectului Gorj a primit miercuri o solicitare din partea Ministerului Administrației și Internelor cu toate decesele care au survenit în perioada 2002-2012. Instituția Prefectului și primăriile s-au conformat solicitării astfel că ieri a fost transmisă această situație la guvern. ”Cifra la nivelul județului Gorj, este vorba despre persoanele decedate, este foarte mare, 44.155 de persoane care au decedat în această perioadă. Probabil solicitarea are legătură cu referendumul și cu ce se întâmplă la ora actuală, cu deciziile Curții Constituționale dar nu e treaba noastră, noi am cerut această informare care există și la nivelul evidenței persoanei. Sunt convins că cifra este cât se poate de reală”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul județului Gorj.

Morți pe listele electorale

În ceea ce privește probabilitatea ca aceste persoane decedate să se fi regăsit pe listele permanente de la referendumul din 29 iulie, aceasta este una ridicată. Arjoca a menționat ieri că este posibil să se fi strecurat greșeli. ”Există această posibilitate dar nu-mi dau seama de anvergura greșelii. Ce pot să vă spun cu siguranță este că cel puțin patru sau cinci filtre au fost la listele electorale, o dată la alegerile locale când primarii au verificat aceste liste, le-au corectat, le-au actualizat și le-au adus înapoi la Evidența Persoanei și s-au dat copii după listele electorale pe care s-au votat. Însă, ca în orice sistem pot apărea greșeli dar nu pot să-mi dau seama cât de mare sau cât de mică este această marjă de eroare”, a precizat Sorin Arjoca.

DECES

Cel mai mare număr de decese în perioada 2002-2012 s-a înregistrat în municipiul Târgu Jiu, 7.200 de decedați, urmat de comuna Runcu cu 1.438 de morți. Cel mai mic număr de decese s-a înregistrat în comuna Samarinești, 230 de morți, și Dragotești, 276 de decese în ultimii zece ani.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: