Peste 460 de pensionari gorjeni împrumutaţi la CARP Gorj

Numărul gorjenilor care au făcut un împrumut la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) este deja de ordinul sutelor chiar dacă suntem decât în a doua lună a anului. Majoritatea pensionarilor gorjeni se împrumută pentru a avea bani de lemne, dar şi pentru medicamente. Potrivit contabilului şef al CARP, valoarea împrumuturilor până acum este de 850.000 lei.

Alte 140 de cereri de acordare a împrumutului au fost aprobate ieri de reprezentanţii CARP. Valoarea acestora nu a depăşit suma de 300.000, sumă ce va putea fi încasată începând de astăzi. „Ieri am aprobat alte 140 de cereri, avem deja de la începutul anului 460 plătite. Ca de obicei, oamenii se împrumută pentru a avea bani de lemne, medicamente, dar şi pentru intervenţii medicale”, a declarat Iulia Cioplea, contabil şef. În această situaţie este şi Maria Corlan, o pensionară care solicită un împrumut pentru că are nevoie de o intervenţie medicală şi nu are suma necesară. „Este un ajutor şi pentru noi că măcar dăm banii în rate. Am nevoie să-mi fac o operaţie la picior şi nu-mi ajunge pensia aşa că soţul şi copii au zis să fac împrumut aici”, a declarat aceasta.

Banii se dau aproape pe loc

De altfel, începând de astăzi, pensionarii gorjeni care nu au nevoie de un împrumut mai mare de 1.000 de lei, pot face cerere şi îşi vor primi banii în aceeaşi zi. „Până acum se dădeau zilnic celor care nu aveau nevoie de o sumă mai mare de 700 de lei. De astăzi, a crescut suma până la 1.000 de lei. Aşadar, cine nu are nevoie de mai mult de 1.000 de lei, poate să-şi primească banii în aceeaşi zi”, a precizat Iulia Cioplea. Cu toate acestea, potrivit contabilului şef, o treime din pensionari optează pentru valoarea maximă de 3.000 de lei. Numărul maxim de rate pentru care opta un pensionar este de 18 iar în cazul în care devin restanţieri, valoarea penalităţilor sunt de 20%.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: