Peste 50% din absolvenţii UCB, angajaţi în domeniul calificării

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu a realizat recent un studiu cu privire la inserţia pe piaţa muncii a absolvenţilor din promoţiile 2006-2008. Potrivit rezultatelor studiului, în termen de doi ani de la absolvire, mai mult de jumătate dintre tineri reuşesc să-şi găsească un loc de muncă în domeniul pe care l-au studiat în timpul facultăţii. Situaţia este satisfăcătoare pentru absolvenţii tuturor facultăţilor din cadrul UCB.

Astfel, la Facultatea de Inginerie, cele mai mari şanse de a-şi găsi un loc de muncă par să le aibă cei de la specializări precum Automatică, cu un procent de inserţie de 87,5 %, pentru promoţia 2008, urmaţi de cei de la TCM+MSP (65,7%), Ingineria Mediului (60%) sau Inginerie Energetică (52%). Şi absolvenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSE) îşi găsesc un loc de muncă chiar după primul an de la terminarea studiilor, după cum declară Liviu Neamţu, prorector UCB: „Dintr-un total de absolvenţi de 1482 la zi şi 1204 la ID, 76,1% au reuşit să se angajeze în domeniul economic şi în alte domenii”. Cei mai privilegiaţi sunt cei care s-au pregătit în specializări precum contabilitate şi informatică de gestiune, marketing sau management. Nici tinerii cu înclinaţii sportive nu se pot plânge de şansele de reuşită, întrucât 77 % din absolvenţii 2009 ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS) şi-au găsit un loc de muncă la nici 6 luni de la încheierea studiilor.

Continuarea studiilor, esenţială pentru dezvoltarea profesională

Tinerii gorjeni sunt conştienţi că pretenţiile angajatorilor sunt din ce in ce mai mari şi că aceştia se axează în principal pe selectarea unor persoane foarte bine pregătite într-un domeniu sau altul. Astfel, din rezultatele studiului efectuat de UCB mai reiese că peste 40% dintre absolvenţi urmează cursuri universitare de masterat. Peste 100 dintre cei 141 de absolvenţi 2008 ai Facultăţii de Inginerie au ales să-şi continue studiile. Liviu Neamţu mai precizează că la FSE sunt înscrişi 467 de masteranzi, ceea ce înseamnă un procent de 41,90 %. De asemenea, la Facultatea de Ştiinţe Juridice, din 177 absolvenţi 2008/2009, 70 sunt înscrişi la studii de masterat, în timp ce la Facultatea de Litere şi Ştiinţe Sociale, 38,35 % din cei 133 absolvenţi 2008/2009, frecventează o formă de masterat.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: