Peste 700 de dascăli gorjeni, la titularizare

Cei peste 700 de candidaţi care doresc să se titularizeze în învăţământ îşi validează dosarele în această săptămână. Nevalidarea fişei de înscriere duce la anularea depunerii dosarului. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a scos pentru concursul de titularizare din această vară aproximativ 300 de norme şi fracţiuni de norme.

Proba scrisă a examenului de titularizare va avea loc în data de 21 iulie, iar în aceste zile candidaţii trebuie să-şi valideze dosarele. Ei trebuie să depună copii legalizate ale actelor de studii absolvite sau adeverinţe de absolvire a studiilor dacă au terminat în 2014, şi certificate de absolvire a modulului de pregătire psihopedagogică. Validarea dosarelor se face la centrul de examen, mai precis la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, peste 700 de cadre didactice şi absolvenţi şi-au manifestat intenţia de a participa la examen. „La nivelul judeţului Gorj, la examenul de titularizare s-au înscris 720 de candidaţi. Cei mai mulţi candidaţi sunt pentru disciplinele: educaţie fizică şi sport-86 de candidaţi; limba română-69 de candidaţi; învăţători-71 de candidaţi şi educatori-63 de candidaţi. În acest an, în lista de posturi validată au fost înscrise 300 de poziţii, însumând norme întregi şi fracţiuni de normă. Am constatat că există 33 de norme întregi, iar cel mai mare număr de posturi vizează muzica. De asemenea, există 6 posturi pentru educatori şi un post pentru învăţători”, a precizat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Rezultatele examenului de titularizare vor fi afişate pe data de 25 iulie. Contestaţiile se vor depune pe 25 şi 26 iulie, rezultatele finale fiind afişate pe data de 30 iulie.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: