Pește, mămăliguță și vin, de Blagoveștenie, la Tismana!

Primarul Marian Slivilescu organizează și anul acesta o nouă ediție a „Festivalului Păstrăvului” în localitatea care încă este oraș, deși are pretenții doar de comună, la manifestarea respectivă fiind așteptați, ca în fiecare primăvară, sute de oameni.

Aceştia vin aici din toate comunele învecinate în special pentru a-și procura semințele pe care le vor folosi în cursul primăverii în grădină, de sute de ani având loc și un târg la care comercianții sau simpli țărani vin cu semințe din gospodăria proprie și le scot la vânzare. „Festivalul Păstrăvului” este o bună ocazie pentru cei din administrația locală de a oferi, pe cheltuiala proprie, nu din banul public, pește și vin pentru cei care doresc să consume așa ceva în ziua în care Biserica Ortodoxă dă dezlegarea la consumul de pește în plin post al Paștelui.
„Este o manifestare pe care reușim să o organizăm și anul acesta. Am promis de la începutul mandatului că facem Festivalul Păstrăvului și cel al Castanului și sper ca tradiția să fie continuată și în anii viitori. În anii trecuți am colaborat cu consilierii locali pentru că din banii noștri s-au achiziționat produsele oferite gratuit oamenilor, dar anul acesta pot să vă spun că peștele doar eu l-am cumpărat. Vinul e din producția proprie, ca și în alți ani, așa că suntem pregătiți pentru vreo 500 de porții. Vreau să vă spun și, probabil, lumea știe deja, că nu oferim aceste porții doar oamenilor din Tismana. La acest târg tradițional de Blagoveștenie la noi vin oameni din toată zona, iar atunci când oferim peștele cu mămăliguță caldă nu cerem nici un act de identitate. Cine poftește este servit. Avem și anul acesta spectacol de muzică populară susținut de artiști de la Școala Populară de Artă Târgu Jiu, u care avem o colaborare pe trei secții existente la Tismana”, a menționat edilul Marian Slivilescu.

Vizualizări: 1,471

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: