Peste o sută de locatari din CAM, păcăliţi executorul judecătoresc?

Peste o sută de locatari ai Asociaţiei 42 din Cartierul Debarcader se plâng că le cresc datoriile cum văd cu ochii în condiţiile în care plătesc continuu. Aceştia au fost daţi în judecată de vechea conducere a asociaţiei, iar oamenii au fost executaţi silit numai că banii nu au ajuns în casieria asociaţiei. Deşi au chitanţe cu care dovedesc că au plătit, banii nu sunt de găsit. Aceştia bănuiesc executorul judecătoresc, Florian Bârsăşteanu.

Peste 100 de locatari ai Asociaţiei 42 din zona Debacader au fost chemaţi în instanţă în anul 2008 pentru recuperarea unor plăţi restante. S-a stabilit atunci ca respectivi să fie executaţi silit. Mai exact, oamenii au chitanţe că au plătit diferite sume de bani din plăţile restante însă aceşti bani nu au ajuns în casieria asociaţiei. Oamenii cred că au fost păcăliţi de executorul judecătoresc. „Nu îmi pot explica ce s-a întâmplat. Noi aveam ceva datorii la asociaţie şi în 2008 ne-au dat în judecată. A trebuit să ne execute silit. De exemplu eu aveam de dat 13 milioane de lei vechi, dar până la urmă s-au făcut 26 de milioane. Am dat zece milioane, am chitanţa şi când am fost la asociaţie banii nu au ajuns la casieri şi am aceeaşi datorie. Aş mai avea de plătit 16 milioane după chitanţe, dar aşa figurez cu toată suma restantă neplătită. Am fost la executor şi ce am plătit până acum mi-a zis că sunt cheltuieli de judecată pentru că el îţi poate pune ce procent vrea el începând cu 30% până la 300%. Eu cred că ne jecmăneşte şi e pe mână cu vechea conducere de la asociaţie. Eu mă întreb unde sunt banii pe care i-am plătit şi pentru care am chitanţă. O să fac plângere la poliţie”, spune supărată o locatară.

Vechea conducere, bănuită că ar fi implicată

Din 2008 şi până în prezent s-a schimbat şi conducerea asociaţiei, iar actuala preşedintă susţine că banii nu au intrat în casierie, deşi oamenii i-au prezentat chitanţele. Actuala conducere crede că oamenii au fost păcăliţi. „Oamenii vin la mine zilnic şi-mi arată chitanţele însă nu pot să-i ajut cu nimic, că acele sume de bani pentru care au chitanţe nu au ajuns în casieria asociaţiei. Pe mine primăria m-a trimis aici şi când am venit am găsit această problemă. Cu vechea conducere nu se poate discuta. De abia au venit să îmi preda asociaţia, iar atunci actele le-au adus de acasă şi nici nu cred că sunt toate Eu cred că oamenii ăştia au fost păcăliţi”, a declarat Geanina Dragu, preşedinta asociaţiei.

Cei care fac parte din vechea conducere se feresc să dea ochii cu oamenii să le explice ce s-a întâmplat cu banii pe care i-au plătit. Oamenii au chitanţele în mână, iar datoriile la asociaţie sunt aceleaşi. „Eu am fost o perioadă interimar aici până a venit doamna asta nouă. Au venit şi la mine oamenii cu chitanţele şi am fost la executor. El mi-a zis că a dat 200 de milioane vechii conduceri, însă banii ăia nu au ajuns în casierie niciodată. Eu zic că fosta conducere a fost pe mână cu executorul că altfel nu-mi explic şi au împărţit bani oamenilor. Acum ei degeaba au chitanţe dacă banii nu sunt. Cine ştie prin care conturi or fi”, spuen oamenii.

Executorul judecătoresc care se ocupă de acest caz nu a putut fi găsit, acesta aflându-se în concediu de odihnă.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: