Petrescu îşi continuă circul cu Hanu

Nici vorbă de vreo alianţă între conservatorul Ilie Petrescu şi social-democratul Dorin Hanu, deşi trecutul comun din PRM ar trebui să îi unească. Nici unul nici altul nu vrea să audă de o colaborare cu celălalt, lucru care s-a văzut şi în anii trecuţi, când, teoretic, PSD şi PC au fost în alianţă la nivel de judeţ.

Opoziţia strânge rândurile la nivel naţional pentru a putea înfrunta mai bine actuala putere, dar acest lucru nu se întâmplă şi la nivel de judeţ. Fostul senator Ilie Petrescu spune că el nu va putea avea o colaborare la Motru cu primarul Dorin Hanu, date fiind disputele din trecut dintre cei doi. Mai mult, liderul conservator declară că are în continuare pregătită celebra lui urnă neagră, pe care a desenat o cruce albă, în care strânge fonduri pentru „săracul” Hanu. Supărarea conservatorului şef a crescut şi mai mult după ce a aflat că primarul s-a întâlnit cu deputatul Severus Militaru, iar el nu a fost chemat la discuţii.

„Eu sunt cu adevărat un cetăţean al Motrului şi mă interesează rezolvarea problemelor acestui oraş. Pe Hanu nu-l interesează, doar pozează că vrea să le rezolve. Sunt supărat că nici măcar nu m-a chemat la recenta întâlnire pe care a avut-o cu deputatul din colegiul nostru. Sunt dispus ca în urna pe care i-am pregătit-o pentru 2012, când va pleca de la Primărie, să îi donez 3000 de lei cu care să îşi plătească mai multe zile de cazare la Bucureşti. Să meargă acolo şi să stea să caute investitori pentru că, aţi văzut, suedezii vin şi fac o fabrică la Balş. Cu ce e mai important Balşul decât Motru- Hanu al nostru nu ştie să cheme investitorii şi uită de anii în care l-am ajutat, ca senator, să atragă fonduri pentru oraş”, spune Petrescu.

Hanu, dispus să se „adapteze”

Primarul Dorin Hanu a rămas ieri uimit când a aflat noul motiv de supărare al lui Petrescu. Edilul spune că liderul PC Gorj nu avea ce să caute la întâlnirea lui cu Militaru şi, mai mult, vorbeşte despre plecarea conservatorilor din alianţa cu PSD ca despre un bun câştigat pentru social-democraţi, semn că deja căruţa scârţâie din greu la coaliţia de partide pe care Victor Ponta vrea să o facă la nivel naţional. „Ce să caute Petrescu la întâlnirea mea cu Militaru. Eu am avut întâlniri şi cu senatorul Ruşeţ, nu e treaba lui Petrescu. Eu m-am văzut cu deputatul şi am discutat cu el despre ajutorul pe care mi-l poate da, ca reprezentant al puterii, în rezolvarea problemelor oraşului. Suntem doi oameni responsabili interesaţi să rezolvăm aceste probleme. Petrescu o să se supere în curând şi că nu-l chem la discuţiile cu nevastă-mea. Să-şi vadă de UEF-ul lui (n.r. – societate la care fostul senator este director) şi să nu uite că, la nivel de judeţ, ei, ca partid, nu reprezintă nici 0,00001% şi se mai laudă cu 10.000 de membri. Ei la Motru nu au nici consilieri, de abia au făcut o organizaţie cu nişte membri de pe la PSD şi vor să fie egali cu noi. O să vedem cu alianţa asta cea nouă cum va fi pentru că e greu să te aliezi cu cineva care nu există, iar tu mai ai şi majoritatea voturilor la nivel de judeţ. Ştim cu toţii că ei erau lipiţi de noi, că voturi nu aduceau! Personal cred că noi am câştigat prin plecarea lor din alianţa cu PSD acum două luni sau când a fost. Dacă se pune problema unei noi alianţe, cred că se va respecta specificul local iar noi va trebui să ne adaptăm, dar o alianţă cu ei n-o văd posibilă decât aşa cum a funcţionat şi până acum”, precizează Hanu, care este şi vicepreşedinte al PSD Gorj.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: