Gorjean cu aspiraţii în politica din Italia

Un gorjean care în anii trecuţi a fost şeful de cabinet pe care fostul deputat Marcel Romanescu l-a avut la Milano doreşte să devină din primăvară consilier local într-un orăşel din apropierea metropolei italiene.

Carugate este o localitate în care vor avea drept de vot peste 1200 de gorjeni, numărul celor aflaţi în zonă fiind de ordinul zecilor de mii. Ion Săvoiu este un om de afaceri plecat în Italia din Gorj, el fiind originar din Alimpeşti. De ani buni se implică în rezolvarea problemelor pe care le au românii în zona de nord a Italiei, el fiind recunoscut ca un bun reprezentant al comunităţii de acolo.

După ce până în 2008 a colaborat cu ex-deputatul Romanescu, ieri acesta a venit la actualul subprefect pentru a mai schimba impresii, Săvoiu fiind în prezent cooptat în echipa lui Wiliam Brânză, şi el deputat PDL. Săvoiu spune că în fiecare localitate în care românii sunt prezenţi există candidaţi, din statisticile deţinute de acesta în Italia trăind acum cel puţin 120.000 de familii mixte, numărul românilor rezidenţi fiind cu mult mai mare.

Alegerile pentru care candidează gorjeanul sunt programate să aibă loc în luna aprilie, la sfârşitul anului trecut încercându-şi şansele să devină consilier local în străinătate un alt gorjean. Sabin Popescu Junior a încercat atunci să fie ales într-un consiliu local din Viena, însă numărul voturilor strânse a fost insuficient, liberalul rămânând însă cu experienţa trăită acolo şi cu amintirea unei campanii electorale civilizate.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: