Militaru spune că Boc a fost surprins de intenţiile lui Ruşeţ

Şedinţa de ieri a Biroului Permanent Naţional al PDL nu a adus un răspuns clar privind reluarea sau nu a alegerilor din organizaţiile partidului de la Gorj. Deputatul Severus Militaru a explicat pentru Ştirile Gorj Tv faptul că premierul Emil Boc, preşedintele partidului, a rămas surprins când a auzit despre ideile lui Ion Ruşeţ, care vrea să refacă alegerile în zeci de organizaţii. Oricum, Militaru intuieşte că Emil Boc nu are o părere bună despre reluarea alegerilor, dar ultimul cuvânt îl are Vasile Blaga.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, nu a fost prezent la şedinţă, fiind în concediu. Deputatul Militaru spune că întâlnirea de ieri cu preşedintele partidului i-a dat speranţe, dar oricum, decizia este luată de Blaga, pentru că el se ocupă de PDL Gorj. O şedinţă cu Blaga va avea loc peste o săptămână. „Aşa cum am mai spus, ieri în şedinţa Biroului Permanent Naţional i-am expus premierului Boc, preşedintele partidului, hotărârea CODA de ţinere a alegerilor în organizaţii. I-am spus că sunt organizaţii în colegiile de deputaţi de care răspundem noi şi acolo au fost deja alegeri“, a spus Militaru.

Deputatul a spus că Boc a rămas surprins de hotărârea CODA. „Preşedintele a rămas surprins de hotărârea CODA. Atitudinea preşedintelui Boc mi-a dat speranţe că se va lua o decizie corectă, care să respecte statutul“, a încheiat Militaru.

Ideea de reluare a alegerilor în organizaţiile PDL din teritoriu îi aparţine lui Ion Ruşeţ. Până să pregătească alegerile de pe 19 martie, Ruşeţ intenţiona să aranjeze organizaţiile din judeţ.

În CODA a fost votată şi perioada de reluare a alegerilor şi în februarie ar fi trebuit finalizate. Oricum, lucrurile au stat pe loc, mai ales după ce mai mulţi primari şi parlamentarii gorjeni şi-au spus fără tăgadă nemulţumirile.

Ion Ruşeţ nu a putut fi contactat pentru  a-şi spune punctul de vedere cu privire la discuţiile din BPN al PDL.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: