Şedinţă cu scandal la Cărbuneşti

Şedinţă cu scandal la Târgu Cărbuneşti. Fostul viceprimar al oraşului, Ion Fugaru, acum consilier local, a contestat mai multe puncte de pe ordinea de zi şi i-a dat lecţii de drept actualului jurist al primăriei. Pe motiv că sunt nelegale, Fugaru este decis să conteste mai multe hotărâri ale consilierilor cărbuneşteni.

Şedinţa de consiliu local de la Târgu Cărbuneşti a durat aproape trei ore. Pentru aprobarea celor şapte puncte de pe ordinea de zi, între consilieri a fost un duel continuu de replici acide, lansate în special de fostul viceprimar, Ion Fugaru.

Ţinta permanentă a lui Fugaru a fost tânărul jurist al primăriei, Alin Vlăduţ, care a preluat şi atribuţiile de secretar, înlocuind-o pe angajata primăriei. La fiecare din cele şapte puncte, consilierul Fugaru a avut un cuvânt de spus. Trei dintre ele se referă la înfiinţarea Poliţiei Locale, proiectul de hotărâre privind stabilirea taxei speciale de salubrizare, dar şi punctul numărul care vizează cumpărarea unui teren de către primărie.

Schimbat şi ignorat de consilieri

Fugaru propusese scoaterea de pe ordinea de zi însă consilierii au votat trecerea acestora.

Ion Fugaru este decis să conteste trei din cele şapte hotărâri aprobate în şedinţa de consiliu local pe motiv că sunt în neconformitate cu legea. „Este nepregătit acest jurist. Nu vedeţi că nu ştie nimic- La el totul este legal, dar nu ştie legea. Oricum o să sesizez Prefectura cu privire la o parte din punctele de pe ordinea de zi, care au trecut, iar mai departe o să apelez la instanţă”, susţine Ion Fugaru, consilier local la Târgu Cărbuneşti.

După ce s-a abţinut vreo două ore, primarul oraşului, Mihai Mazilu nu s-a mai putut stăpâni şi a intervenit, răspunzând atacurilor lui Fugaru. Pentru liniştirea spiritelor, Mazilu i-a cerut preşedintelui de şedinţă să facă ordine, pentru că singur nu a putut instaura liniştea.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: