Ruşeţ, somat să facă public „sistemul mafiot” din PDL

Liderul interimar al portocaliilor din judeţ a vorbit ieri despre organizaţia pe care o conduce şi care l-a ajutat să devină senator în 2008 în termeni mai duri ca ai procurorului Ponta, devenit şi el şef la PSD. Ion Ruşeţ spune că în PDL Gorj există un „sistem mafiot”, sistem despre care nu vorbeşte mai mult, colegii săi de partid cu care este în conflict deschis, Ionel Manţog şi Severus Militaru, cerându-i acestuia să facă publice informaţiile pe care le are pe această temă.

„Există un sistem mafiot tolerat în interiorul PDL Gorj, iar eu nu voi mai accepta aceste lucruri. Sunt colegi de-ai mei, nu de la Gorj, chiar de la nivel central, care tolerează acest sistem”, a spus ieri senatorul Ion Ruşeţ. Cu puţin timp înainte acesta declarase la un post local de radio şi cam cine este în opinia sa şeful sistemul despre care a vorbit pe parcursul zilei. „Manţog e Naşul Gorjului, la el vin unii să-i ceară binecuvântarea. Manţog nu are ce căuta în PDL“, au fost vorbele senatorului, semn al unei evidente declarații de război pentru perioada de campanie electorală internă ce urmează în filiala judeţeană a portocaliilor.

Militaru: „Este o jignire la adresa colegilor de partid”

Deputatul Severus Militaru s-a arătat şi el mirat de afirmaţiile senatorului, acesta spunând că vorbele despre „sistemul mafiot” sunt doar unele de imagine, fără acoperire în realitate. „Este o jignire la adresa colegilor de partid. Dacă a vrut să spună un moment adevărul, să spune cine este în sistemul mafiot. Sunt declaraţii care nu fac bine nici filialei şi nici partidului”, concluzionează deputatul provenit din acelaşi mediu sindical ca şi senatorul Ruşeţ.

Manţog: „Ruşeţ să spună cu subiect şi predicat în ce constă sistemul mafiot”

Fostul lider al organizaţiei judeţene, Ionel Manţog, a solicitat, la rândul său, ca senatorul să spună mai multe lucruri despre „sistemul mafiot”, ex-preşedintele PDL Gorj menţionând că Ruşeţ nu reuşeşte decât să distrugă unitatea unei organizaţii care la ultimele alegeri a reuşit pentru prima dată să obţină trei mandate de parlamentar. „Domnul Ruşeţ nu are cum să performeze în politică dacă foloseşte acest limbaj. I-am invitat pe toţi în PDL  să facă o echipă în condiţiile în care, cel mai probabil, nu voi candida la postul de preşedinte. Prin tot ceea ce a făcut în ultima perioadă, dl Ruşeţ distruge unitatea PDL şi nu contribuie în nici un fel la consolidarea unei echipe”, a declarat Manţog.

Acesta a precizat că de peste un an, Ruşeţ lansează acuzaţii despre mafii, nepotisme, interese oculte economice. „Nu ştiu dacă fac parte din strategia lui de campanie electorală în interiorul PDL Gorj sau a revenit la strategia de fugă în varianta că cineva nu-l poate impune pe căi nedemocratice la preşedinţia filialei. Îl invit pe dl Ruşeţ să spună cu subiect şi predicat în ce constă sistemul mafiot, cine face parte din el şi cine colectează beneficiile acelui sistem”.

Eu aduc finanţări la Turceni, alţii le cheltuiesc

Manţog a spus că deosebirea între el şi Ruşeţ este că el aduce finanţări nerambursabile complexului Turceni, iar fostul sindicalist le cheltuieşte. „Îl invit pe Ruşeţ să mediteze  dacă cele 37 de milioane de euro pe care eu, cu sprijinul celor din guvern, le-am adus cu titlu gratuit pentru investiţii la Turceni fac parte din acest sistem mafiot. Îi reamintesc deocamdată doar atât, că în timp ce eu băteam  drumurile Bucureştiului pentru a asigura contracte pentru energie şi bani necesari investiţiilor, el cheltuia aproape 20 de miliarde pe o echipă de fotbal din divizia C, aflată pe locul ţ-şpe. Alte câteva zeci de miliarde le-a cheltuit la superperformanta şi tehnologizata firmă Sind Jilţ SRL. De asemenea, îl invit pe dl Ruşeţ să se gândească dacă nu cumva momentul în care eu am fost cel mai mare pericol pentru judeţul Gorj a fost cel în care l-am adus în PDL şi l-am făcut senator”, a mai spus Manţog.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: