Piaţa acoperită din Târgu Jiu, gata până la iarnă

Producătorii şi comercianţii din Piaţa Centrală a municipiului Târgu Jiu nu vor mai îngheţa de frig în această iarnă, asta pentru că noul spaţiu închis din spatele halei de carne este aproape finalizat. Circa 2 milioane de lei a alocat administraţia locală pentru realizarea acestei investiţii, promisă pieţarilor de mai bine de doi ani.

Noua piaţă închisă realizată de primărie în Piaţa Centrală a început să prindă contur. Comercianţii şi producătorii nu vor mai trebui să-şi facă griji că le va îngheţa marfa pe tarabă la iarnă dacă lucrările la noul amplasament vor fi încheiate până în luna octombrie a acestui an, aşa cum anunţă municipalitatea. Mare parte din investiţie a fost realizată anul acesta, după ce la sfârşitul anului trecut constructorul a sistat lucrările pentru că nu a primit banii de la primărie. „Vom finaliza lucrările în jurul datei de 15 septembrie. Urmează ca de săptămâna viitoare să se facă închiderea cu panouri, învelitoarea şi finisajele. Lucrarea este realizată în proporţie de 70%. Au fost achiziţionate şi dotările, respectiv mesele, astfel încât în luna octombrie obiectivul va fi pus în funcţiune. Are 160 de mese. Investiţia se realizează cu fonduri de la bugetul local de aproximativ 2 milioane de lei. Suprafaţa construită desfăşurată este de 1300mp”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul primăriei Târgu Jiu.

Noua piaţă închisă este dispusă pe două niveluri, respectiv parter şi etaj. Rămâne de văzut dacă şi pieţarii se vor adapta aici, asta pentru că mulţi s-au obişnuit cu vechile locaţii.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: