Reţeaua de apă şi canalizare din zona Narciselor, finalizată până la iarnă

Tinerii care şi-au construit case în zona Narciselor a municipiului Târgu Jiu se vor putea racorda în curând şi la utilităţi. Asta pentru că se lucrează de zor la reţeaua de apă şi canalizare menajeră, investiţie realizată cu fonduri de la bugetul local. Administraţia locală dă asigurări că până la sfârşitul lunii octombrie reţeaua va deveni funcţională. Lucrările se derulează totuşi cu dificultate, deoarece în zonă sunt izvoare puternice de apă.

Reţeaua se execută pe 5 străzi noi şi pe alte 2 ocolitoare din zona Narciselor, unde sunt circa 100 de parcele, cu locuinţe individuale. Toate casele din zonă vor fi racordate la aceste reţele, dar şi grădiniţa cea nouă. Valoarea investiţiei este de circa 400 mii lei, fondurile fiind asigurate din bugetul local al municipiului Târgu Jiu. „Se lucrează la extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare menajeră în cartierul Narciselor. Este vorba de aproximativ 2000 ml de canalizare menajeră, inclusiv racordurile la consumatori şi 1000 ml de reţea de alimentare cu apă care vor asigura utilităţile în special pentru locuinţele individuale construite pe terenurile atribuite de municipalitate tinerilor îndreptăţiţi conform legii 15, de asemenea asigurarea utilităţilor pentru grădiniţa nou construită în zonă şi pentru alte obiective ce se vor construi în perspectivă în acest cartier”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Lucrările la reţeaua de apă şi canalizare menajeră au fost demarate în luna iunie şi vor fi finalizate până la sfârşitul lunii octombrie, dă asigurări municipalitatea. Executantul lucrărilor a precizat care este stadiul acestora. „Am început de la zona blocurilor şi am ajuns până la ieşirea spre piaţă. A mers mai greu pentru că a fost la o adâncime peste 3 metri, sunt izvoare puternice în zona lacurilor. Am finalizat strada Marin Preda, începem pe Titu Maiorescu, sperăm să finalizăm săptămâna aceasta. Sunt şi racordurile de canalizare la fiecare casă. Fiind 100 de proprietăţi le legăm la doi proprietari câte un branşament. Apa este în proporţie de 40% executată, pe două străduţe, pe Petre Ţuţea şi pe Emil Cioran am executat cele două reţele”, a precizat Gelu Coman Simion, administrator Hiral Exim SRL.       

Sute de locuinţe sociale pe 40 de hectare

În acest cartier au fost preluate de către municipalitate două amplasamente de la unitatea militară, de circa 40 de hectare. Pentru amenajarea lor au fost demarate planurile urbanistice zonale (PUZ). Administraţia locală vrea să construiască 600 locuinţe sociale, un centru social multifuncţional, o creşă, o grădiniţă cu program prelungit, o bază sportivă şi de agrement cu terenuri de sport pentru tenis, fotbal, baschet, dar şi un parc. Municipalitatea şi-a propus ca în următoarea perioadă să realizeze studiile de fezabilitate pentru toate aceste obiective, astfel încât să acceseze fonduri europene.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: