Piaţa din Motru, modernizată de mai multe firme

O asociere de firme din Târgu Jiu şi Bucureşti a câştigat cea de-a doua licitaţie privind modernizarea pieţei centrale a Municipiului Motru. Potrivit primarului, termenul de execuţie este de două luni, timp în care cele două firme trebuie să îmbrace în termopan piaţa şi să o doteze la standarde europene. Toate astea nu vor costa mai puţin de şase miliarde. Până la urmă, piaţa din Motru a costat 12 miliarde, lucrările începând în 2008,

La licitaţia electronică organizată marţi de Primăria Municipiului Motru s-au prezentat trei firme dornice să continue lucrările de modernizare a pieţei centrale. Cea care şi-a adjudecat însă lucrarea este de fapt o asociere de firme din Târgu Jiu şi Bucureşti. Potrivit primarului respectivul grup de firme a venit cu cea mai bună ofertă de preţ şi şi-au luat angajamentul să termine lucrarea până la începutul noului an. SC Temgrup SRL Târgu Jiu şi Adori Likeing SRL Bucureşti sunt cele două firme asociate care vor continua investiţia de aproape 12 miliarde. „Dat fiind faptul că prima firmă care câştigase licitaţia este în insolvenţă şi a renunţat de bună voie să mai continue lucrările, marţi a avut loc o altă licitaţie electronică la care au participat trei firme dintre care una din Vâlcea. Firma care a câştigat s-a obligat să termine lucrarea în două luni iar restul lucrărilor s-au licitat la şase miliarde”, a declarat primarul municipiului Motru, Dorin Hanu.

Până în prezent piaţa din Motru a fost supusă unui proces de modernizare al infrastructurii urmând ca firma care a câştigat licitaţia să continue cu montarea termopanelor şi dotarea ei la cele mai ridicate standarde. „Până acum s-au cheltuit tot şase miliarde pe betonarea pieţei, îmbrăcarea acolo unde a fost cazul cu gresie şi faianţă urmând ca firma de acum să monteze termopanele şi să o doteze cu ce e nevoie, vitrine de carne şi ce se mai găseşte într-o piaţă”, a declarat primarul Hanu.   

Procesul de modernizare a pieţei din Motru a început încă din anul 2008 însă firma care câştigase licitaţia a intrat în insolvenţă, lucrările fiind continuate în prezent de o altă firmă.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: