Piaţa Litovoi amenajată pentru sacrificarea mieilor

Zona Litovoi din Piaţa Centrală este singurul loc din Târgu Jiu unde fermierii pot să-şi sacrifice mieii destinaţi comercializării. Primăria a început amenajarea platformei pe care se vor face sacrificările, lucrările privind apa curentă şi canalizarea fiind deja finalizate.Mieii vor fi sacrificaţi prin asomare, iar întregul proces va fi supravegheat de cadrele medicale ale Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj.  Ţăranii care vor dori să vândă miei în Piaţa Centrală vor trebui să posede atât un certificat de la medicul veterinar al localităţii respective, în care să se specifice că animalele destinate comercializării sunt sănătoase, cât şi certificatul de proprietar.
Primăria va percepe oamenilor o taxă de 6,8 Ron pentru fiecare miel sacrificat. Splina mieilor tăiaţi va fi colectată în vederea distrugerii întrucât este considerată toxică.

Mieii se vor vinde şi la jumătate sau sfert

Târgujienii afectaţi de criza economică vor putea să-şi cumpere o jumătate sau un sfert de miel, în funcţie de posibilităţi.
Alexandru Zaharia, directorul Direcţiei de Servicii Comunale din cadrul Primăriei Târgu Jiu a declarat:,,În acest an mieii se vor vinde din cauza crizei şi la jumătate sau sfert, comercianţii având tot interesul să-şi vândă marfa. Persoanele care vor dori să verifice kilogramele mielului achiziţionat vor avea la dispoziţie un cântar de probă.,,
În 2008 s-au înregistrat aproximativ 40 de comercianţi, în Piaţa Litovoi sacrificându-se peste 3000 de miei. Reprezentanţii municipalităţii speră ca acest an numărul comercianţilor să crească cu toate că al mieilor sacrificaţi ar putea să scadă din cauza crizei ce a afectat judeţul Gorj.  


Vizualizări: 77

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: