Pierd pandurii doi jucători cheie la vară?

Pandurii ar putea rămâne fără două piese de bază la vară. Căpitanului Viera îi expiră contractul şi nu dă semne că ar vrea să-l prelungească. Surpriza vine însă de la Nistor care spune că va fi liber de contract din vară. „Nu e adevărat, mai are un an şi jumătate de contract”, parează oficialii pandurilor.

Pandurii admit că au oferte pentru mai mulţi jucători după sezonul fantastic reuşit până acum. Doar în cazul lui Viera, gorjenii nu deţin controlul, africanul putând să-şi aleagă de pe acum viitoarea destinaţie.

Viera, stelist sau francez ?

Viera a sosit la Pandurii în vara lui 2010 de la Curtea de Argeş. Era un fundaş puternic, văzut bine în fotbalul românesc, dar la Pandurii i-a explodat cu adevărat cota. De la 2-3 sute de mii de euro, ivorianul e evaluat acum la mai bine de un milion! Pandurii au semnat însă cu Viera doar pe 3 ani aşa că africanul devine liber de contract la vară. Greu de înţeles cum gorjenii nu l-au convins până în iarnă să semneze prelungirea contractului. Şi chiar dacă acesta refuza să semneze, exista oricând varianta vânzării lui. Cluburi interesate de internaţionalul ivorian au existat mereu. Viera ar putea ajunge din vară la un club din Franţa, Turcia sau Rusia, pe un salariu net superior celui oferit de Pandurii. Şansele ca fundaşul de 26 de ani să rămână sunt minime. Practic, gorjenii îl pot ademeni să nu plece de la Tg-Jiu decât cu mirajul participării în cupele europene, dar în cazul ratării obiectivului, îşi pot lua adio de la el. Ultima variantă pentru Viera e una autohtonă. Se pare că Gigi Becali l-a ochit şi ar vrea să-l aducă din vară, mai ales dacă Chiricheş va pleca la un club mare din Vest. „E greu să joc eu la Steaua. E o echipă foarte puternică, foarte bine pregătită fizic, s-a văzut asta şi în meciul cu Chelsea. Ar fi foarte greu să-l înlocuiesc eu pe Chiricheş, e cel mai bun fundaş din România”, comentează ivorianul cu referire la fostul său partener din centrul apărării pandurilor.

Nistor pleacă gratis ?!

Sosit la Târgu-Jiu odată cu Viera în 2010, Nistor a crescut enorm în ultimii 3 ani. A ajuns şi în atenţia selecţionerului Piţurcă şi are o cotă de piaţă de peste un milion de euro. Nistor spune că va fi liber de contract din vară, informaţie dezminţită însă de conducerea pandurilor. „Are contract cu noi până în 30 iunie 2014, nu se pune problema să plece liber”, spun aceştia. Tot „focul” fusese însă aprins de vorbele lui Nistor de la finele meciului cu Iaşi. „Deocamdată sunt la Pandurii şi vreau să îmi închei contractul aici şi apoi vedem ce va fi. Vă daţi seama, orice jucător îşi doreşte să joace la ceva mai sus, acum vedem ce îmi va rezerva viitorul. Dacă jucăm cum am jucat cu Iaşi, nu putem rata Europa”, spune Nistor care nu a dezminţit informaţia lansată de DigiSport, cum că ar rămâne liber de contract la vară. Nistor a fost dorit în trecut de ruşii de la Krasnodar, dar şi de alte echipe din spaţiul ex-sovietic. Mijlocaşul de 24 de ani spera să prindă lotul echipei naţionale pentru dubla cu Ungaria şi Olanda, dar Piţurcă a jucat la siguranţă şi i-a preferat pe postul său pe Pintilii, Bourceanu şi Costin Lazăr.

1 – milion de euro este suma minimă pentru care pandurii sunt dispuşi să-l vândă pe Nistor. Mijlocaşul care va împlini 25 de ani în iunie are 83 de meciuri în Liga 1 şi 7 goluri, din care 4 în acest sezon

2 – alţi jucători de-ai pandurilor sunt pe „radarul” echipelor din străinătate, mai exact Germania, e vorba de Matulevicius şi Anton

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: