Altă arestare în dosarul cumnatului lui Ponta

„Grupul infracțional organizat” despre care vorbeau săptămâna trecută procurorii anticorupție că s-ar fi constituit în jurul cumnatului premierului Victor Ponta începe, ușor-ușor, să fie scos la suprafață și mutat în spatele gratiilor, vinerea trecută încă un bărbat din compania lui Iulian Herțanu ajungând după gratii.

Omul de afaceri Florin Ilie Drăgan, director la Grossmann Engeneering Group SRL, a primit și el mandat de arestare preventivă, Înalta Curte de Casație și Justiție fiind cea care a emis mandat de arestare preventivă pe numele său. Bărbatul este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat și schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta sau în numele ei.

Anchetatorii susțin că, în perioada 2011- 2015, directorul Drăgan, împreună cu Iulian Herţanu, Vladimir Ciorbă şi Mihail Coman, a constituit un grup infracţional pentru a acţiona în vederea adjudecării frauduloase a unui contract de lucrări finanţat preponderent din fonduri europene şi însuşirii, nelegale, a unor importante sume de bani, prin schimbarea destinaţiei fondurilor obţinute în cadrul proiectului cu finanţare europeană, precum şi sustragerii de la plata contribuţiilor datorate către stat, prin evidenţierea unor cheltuieli nereale sau operaţiuni fictive în documentele societăţilor pe care le-au controlat. Contractul privind extinderea reţelei de canalizare din Comarnic a fost atribuit de către S.C. Hidro Prahova S.A. Ploieşti (societate cu capital integral de stat la care Consiliul Judeţean Prahova este acţionar majoritar) asocierii S.C. Grossman Engineering Group S.R.L. - S.C. Euro Construct Trading 98 S.R.L. şi a fost semnat la data de 13 ianuarie 2012.

Procurorii anticorupție au început urmărirea penală și față de Liviu Munteanu, administrator la Grossmann Engeneering Group SRL după ce cumnatul lui Ponta s-a retras anul trecut din funcție, bărbatul acceptând să colaboreze cu anchetatorii și scăpând astfel de cătușe. În acelaşi dosar sunt vizaţi şi câţiva politicienii, printre care parlamentarii Sebastian Ghiţă şi Mircea Cosma de la PSD.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: