Pietruiri de drumuri în satele aparţinătoare municipiului Motru

Mai multe tronsoane de drum din satele aparţinătoare municipiului Motru vor fi pietruite în această perioadă, astfel încât cetăţenii din zonă să poată circula în condiţii mai bune. Soluţia este una temporară, spun autorităţile locale, care speră ca în viitorul apropiat să asfalteze pe fonduri europene toate drumurile din municipiu. Tot în această perioadă vor fi executate lucrări de plombare la drumurile asfaltate din municipiu, acolo unde covorul asfaltic s-a degradat.

Circa 5.5 km însumează toate tronsoanele de drum din satele apartenente municipiului Motru ce vor r fi pietruite până la finalul săptămânii viitoare. Investiţia se realizează din fonduri de la bugetul local, spune primarul Dorin Hanu. "La ora actuală se lucrează la pietruirea ulițelor și a drumurilor satelor aparținătoare municipiului Motru. Valoarea investiţiei este de 350.000 lei. Se va lucra de săptămâna viitoare și la plombarea găurilor de pe asfalt în municipiul Motru. Valoarea proiectului este de 80.000 lei. Se apropie perioada rece, este obligatoriu ca toate gropile din asfalt, deși nu sunt foarte multe, să fie acoperite. Este vorba de pietruire pe o suprafață de 33.000 mp și plombări pe 620mp. Lucrări de pietruire se vor face în satele Leurda, Însurăței și Horăști. Lucrările le-am scos la licitație și au fost câștigate de o firmă din Gorj", a declarat primarul municipiului Motru, Dorin Hanu.

Autoritățile locale speră ca în viitorul apropiat să reușească să asfalteze pe fonduri europene cât mai multe drumuri din satele aparținătoare municipiului Motru. "Era nevoie de pietruire, a fost solicitarea cetățenilor satelor aparținătoare. Au înțeles că la ora actuală nu avem posibilități să asfaltăm peste tot, bugetul este cel care este. Proiectele europene încă nu s-au depus, avem 9 proiecte pe fonduri europene pe care așteptăm să le depunem, din care foarte multe pe infrastructură, inclusiv la satele aparținătoare", a mai spus primarul Dorin Hanu.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: