Pîrvulescu: Batem palma cu un atacant experimentat

Pandurii sunt aproape de a realiza ultimul transfer al verii. Grigoras vrea neaparat un atacant golgeter iar seful Condescu e gata sa plateasca in jur de 200 de mii de euro pentru el. Desi se feresc sa-i pomeneasca numele, indiciile duc catre un varf de 27 de ani, roman, care joaca in liga 1. Afacerea se va face pana luni, atunci cand pandurii pleaca in stagiul din Austria.

Deşi îi are deja pe Lemnaru şi Matulevicius, Grigoraş mai vrea neapărat un atacant cu experienţă. Negocierile sunt avansate cu un jucător român din liga 1, care are, se pare, 27 de ani.

Cine să fie, cine să fie -

Pandurii i-au avut sezonul trecut în atac pe Lemnaru (8 goluri) şi Batin (5 goluri). Raportat însă la numărul de ocazii create de trupa lui Grigoraş, atacanţii au rămas un pic datori. „Dacă îl aveam pe Mario Gomez dădea 40 de goluri!”, a zis Grigoraş care şi-a propus să aducă doi atacanţi care să înscrie şi din jumătate de ocazii. Primul a sosit deja, e vorba de lituanianul Matulevicius, pe care Grigoraş l-a testat la sânge în iarnă în Antalya. Gorjenii sunt gata să-şi completeze lotul cu încă un vârf pe placul lui Grig. Condescu şi-a dat deja acordul să plătească în jur de 200 de mii de euro pentru el. „Suntem în discuţii cu un atacant român care evoluează la o echipă din România. Am discutat şi cu clubul şi cu jucătorul în cauză. Cum se spune în termeni fotbalistici, suntem aproape să batem palma dar trebuie să mai negociem cu clubul”, spune omul însărcinat cu transferurile, Eugen Pîrvulescu. Atacantul dorit ar putea fi Marius Pena de la Oţelul sau Cristi Bud de la CFR Cluj. Primul e un vârf cu care Grigoraş a mai lucrat la Galaţi şi căruia îi expiră contractul în vara anului viitor. Bud a mai fost dorit şi anul trecut la Tg-Jiu dar preţul corect era atunci de 500 de mii de euro. Acum, Bud are dezavantajul de a veni după o accidentare groaznică la genunchi şi, în plus, clujenii l-au mai împrumutat pe jucător încă un sezon la Mediaş. Acest acord ar putea fi însă rupt dacă gorjenii vin cu o ofertă pe placul clujenilor care caută să recupereze din cei 800 de mii de euro cu care l-au luat pe Bud în urmă cu 2 ani. „Atacantul pe care îl dorim e un atacant experimentat, care a dovedit că are valoare, a marcat multe goluri în liga întâi şi cred că va fi o soluţie foarte bună pentru noi. Normal că ne dorim să plătim un preţ cât mai mic pentru el. Până la urmă sperăm să ajungem la un acord, în 2-3 zile putem spune dacă am realizat acest transfer sau nu. Nu e bine să-i spunem numele până când acesta semnează cu noi”, a declarat acelaşi Pîrvulescu.

E ultimul transfer

Transferul unui atacant de clasă va fi, cel mai probabil, ultimul al pandurilor din această vară. „Dacă reuşim să-l aducem plus jucătorii care i-am transferat până acum şi cu cei care îi avem în lot din sezonul trecut, putem porni la drum în noua ediţie 2012-2013”, spune Pîrvulescu. Până acum, pandurii şi-au betonat defensiva cu Mamele şi Melinte, mijlocul cu Ignea şi Cojoc care să-l facă uitat pe Pintilii şi atacul cu Răduţ (care poate juca şi la mijloc) şi Matulevicius.

18 – goluri în 83 de meciuri a marcat Pena în liga 1

24 – de reuşite are Bud în 51 de partide în prima ligă

SEZON

Cum ar putea arăta Pandurii în noul sezon: Lazar (Mingote) – Unguruşan, Viera, Mamele (Melinte), Vlad – Voiculeţ, Ignea (Cojoc), Nistor – Răduţ, Matulevicius (Lemnaru, Pena), Maxim.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: