Pistă de atletism şi săli de sport de miliarde

Sportivii şi elevii gorjeni nu vor mai avea motive să se plângă din cauza lipsei condiţiilor de desfăşurare a antrenamentelor. Peste 17 miliarde de lei vechi se vor investi în reabilitarea pistei de atletism de pe Stadionul Municipal şi în modernizarea sălilor de sport de la diferite unităţi de învăţământ.

Primăria Târgu Jiu va demara lucrările de modernizare a pistei de atletism începând cu a doua jumătate a lunii martie. Valoarea investiţiei este de aproximativ 12 miliarde de lei vechi. Modernizările vor fi efectuate pe o suprafaţă de 5000 de metri pătraţi, mai exact pe pista de atletism, dar şi pe cele două sectoare de cerc din spatele porţilor de fotbal. “Lucrările de modernizare vor consta în aplicarea unei suprafeţe de poliuretan pe un strat suport din asfalt în grosime minim de 14.5 mm. Materialul a fost agreat de  către IAAF (Asociaţia Internaţională de Atletism)”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu. De reabilitarea pistei de atletism se va ocupa o firmă din Galaţi. Tot în această perioadă, se vor relua lucrările de modernizare a parcului sportiv de pe Insuliţă.

Nici şcolile nu vor fi uitate. Elevii de la Colegiul “Henri Coandă”, Liceul Sportiv, Şcoala Generală “Constantin Săvoiu” şi Colegiul Naţional “Ecaterina Teodoroiu” îşi vor putea face orele de educaţie fizică în săli de sport moderne. “Peste 5 miliarde de lei vechi se vor investi în modernizarea sălilor de sport de la mai multe unităţi de învăţământ. Toate lucrările vor fi demarate în câteva săptămâni”, a mai precizat Raul Chiriac.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: