Piţi şi Mitică îl sfătuiesc pe Maxim: „Alege Steaua !”

Telenovela Maxim e în stand-by. Mijlocaşul se simte jignit de felul cum a fost tratat de Steaua şi pare tot mai departe de echipa lui Becali. CFR Cluj şi Standard Liege stau la pândă, dar ofertele lor nu sunt la fel de consistente ca a Stelei. Maxim l-a sunat pe Piţurcă să-i ceară sfatul.

Principalul obiectiv al lui Maxim e să nu piardă echipa naţională. Din acest motiv, mijlocaşul de 22 de ani vrea să rămână la Pandurii până în vară, pentru ca mai apoi să prindă un contract în Vest. Varianta Steaua pare tot mai puţin plauzibilă.

Negocieri în impas

Maxim e deranjat de felul în care a fost tratat de Steaua şi e tot mai departe de echipa din Ghencea. Mijlocaşul a primit un SMS prin care era anunţat că cele două cluburi s-au înţeles şi că e aşteptat la Bucureşti să semneze. „Nu aşa se procedează, nu mi se pare corect”, spune Maxim care admite totuşi că i-ar plăcea să meargă la Steaua. Între timp însă, a intrat şi CFR Cluj pe fir. Ardelenii sunt dispuşi să-i ofere lui Maxim un salariu de 15 mii de euro pe lună, cu 5 mii mai mult ca Becali. Şi belgienii de la Standard Liege l-ar vrea pe mijlocaş, dar oferta lor de 800 de mii de euro nu e pe placul pandurilor. Sfătuit şi de impresarul Lucian Marinescu, Maxim e decis să stea până la vară la Pandurii, iar apoi să prindă un transfer la o echipă din Vest.

Sfătuit să aleagă Steaua

Ca să prindă însă un contract în Vest, Maxim trebuie să joace meci de meci până în vară. Atât la echipa de club, cât şi mai important, la echipa naţională. Maxim nu a ezitat astfel să-i ceară sfatul selecţionerului Victor Piţurcă. „Pentru mine, important este ca Maxim să meargă unde îi va fi lui mai bine. În momentul de faţă însă, cred că ar trebui să stea până în vară la Pandurii. Asta i-am şi zis. Mie mi-ar conveni să meargă apoi la Steaua. De ce? Uitaţi-vă la Chiricheş şi la Pintilii, care au crescut din toate punctele de vedere. E evident. Altceva e brandul Steaua, iar cu venirea lui Reghecampf, ei au făcut un salt foarte mare ca pregătire fizică. Şi la Maxim s-ar întâmpla la fel, pentru că trebuie să joace la alt nivel”, spune Piţi, a cărui părere e împărtăşită şi de şeful Ligii, Mitică Dragomir. „Eu zic că ar fi mai bine să se ducă la Steaua. Dacă ar fi băiatul meu, i-aş spune să meargă la Steaua şi să pună o clauză că poate pleca după cel puţin doi ani acolo. Poate că n-a fost mulţumit de salariu, însă eu îi recomand să meargă la negocieri cu Becali pentru că Gigi e larg la pungă şi sigur se vor înţelege. Totuşi, să nu fugă de Steaua dacă vrea măcar să facă un pic de carieră!”, îl sfătuieşte Dragomir pe Maxim.

„Dacă Maxim va veni la Steaua şi va fi titular, va juca şi la naţională. O să vină el, n-o să mai vină Tănase sau Chipciu, depinde care dintre ei merită, care e problema?” Victor Piţurcă, selecţioner România

„Oricum, nu-l doream pe Maxim de acum, din iarnă. De ce? Pentru că niciodată în viaţa lui nu e mai bun ca Tănase şi Chipciu şi atunci stătea pe bară. Să fie sănătos Maxim!”                Gigi Becali, patron Steaua

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: