Piţurcă a plecat de la Pandurii ca jucător liber de contract

După doi ani petrecuţi alături de Pandurii Târgu Jiu, Alxandru Piţurcă a a ales să părăsească echipa gorjeană pentru a-şi căuta o altă formaţie la care să-şi continue cariera. Venind liber de contract la echipa din Târgu Jiu în urmă cu doi ani, Piţurcă a primit ieri actele din partea clubului gorjean pentru a pleca tot liber de contract. Atacantul echipei Pandurii a fost supărat de ultimele declaraţii ale antrenorului Sorin Cârţu care afirmase că e un jucător blazat. 
Alexandru Piţurcă a ales să părăsească echipa din Târgu Jiu după doi ani în care a jucat peste 75 % din meciurile echipei gorjene. „Piţurcă a plecat să îşi caute echipă pentru că aceasta a fost dorinţa lui, să facă un pas înainte. Îi respectăm dorinţa pentru că e un jucător care şi-a făcut datoria faţă de echipă în cei doi ani cât a jucat la Pandurii şi suntem datori să-l lăsăm să plece liber de contract” a declarat ieri managerul general al clubului Pandurii, Viorel Temelescu, cel care i-a înmânat actele atacantului pentru a se putea pregăti cu altă echipă. 
Dorinţa lui Piţurcă de a pleca a fost legată şi de de ultimele declaraţii ale lui Sorin Cârţu care după ce l-a trecut pe banca de rezerve la ultimele jocuri, l-a acuzat că e jucător blazat: „Atacanţii trebuie să marcheze, de asta sunt plătiţi. Alex Piţurcă nu a mai dat un gol din noiembrie, aşa că e normal să-l mai schimbi, dacă e un jucător blazat. Atacanţii noştri au fost cap de linie, ocaziile şi le mai creează şi atacanţii în fotbalul acesta iar atacanţii noştri nu şi-au făcut datoria.”
Alexandru Piţurcă este unul dintre jucătorii de la Pandurii cu cele mai multe partide jucate în ultimul sezon, având o medie de 78 de minute în meciurile în care a evoluat, el fiind prezent pe teren tot turul, cu excepţia jocurilor în care a fost suspendat şi tot returul, cu excepţia jocurilor în care a fost accidentat sau menajat. În cele 25 de meciuri cât a fost pe teren însă, în 21 dintre acestea fiind titular şi jucând câte 90 de minute, Piţurcă a marcat de doar patru ori.

Piţurcă: „E momentul să caut o altă provocare!”


Atacantul Alexandru Piţurcă a declarat ieri, la plecarea de la Târgu Jiu, pentru site-ul oficial al clubului Pandurii, că nu are nici o ofertă concretă dar va studia ce posibilităţi are de a juca în continuare în campionatul Ligii I. Jucătorul pandurilor s-a antrenat doar la reunirea echipei, vineri după-amiază, sub comanda lui Sorin Cârţu după care şi-a exprimat dorinţa de a fi lăsat liber să îşi caute o altă echipă. 

Sâmbătă şi duminică atacantul s-a aflat tot la Târgu Jiu dar a lipsit de la antrenamente, el perfectând actele cu conducerea clubului. Ieri acesta a intrat în posesia documentului care îi permite să îşi găsească o altă echipă la care să se transfere: „Domnul preşedinte mi-a promis că voi fi liber să plec la o altă echipă fără să mai ceară ceva în schimb pentru că şi eu când am venit la Pandurii am venit ca jucător liber de contract. Îmi doresc să plec pentru că simt că s-a încheiat un ciclu în cariera mea şi vreau să progresez şi să mai fac un pas înainte. Aici m-am plafonat în ultima perioadă şi nu-mi mai găsesc locul. Vreau să fac pasul către o altă echipă din prima ligă dar rămâne să văd ce oferte sunt şi să le analizez. Deocamdată nu e nimic concret” a declarat jucătorul după ce a primit din partea managerului general Viorel Temelescu actele care îi permit să îşi caute o altă echipă. 
Piţurcă şi-a exprimat părerea de rău că părăseşte formaţia gorjeană precizând că a petrecut o perioadă frumoasă din viaţa sa la Târgu Jiu: „Îmi pare rău că plec de la Pandurii mai ales că pentru mine a fost o perioadă frumoasă aici la Târgu Jiu şi m-am ataşat de colegi şi de oraşul acesta. M-am simţit bine aici şi mai ales am fost lipsit de accidentări şi din acest punct de vedere a fost foarte bine pentru mine. Am şi jucat destul de mult pentru că n-am avut accidentări şi nici suspendări multe. Dar e momentul să se încheie acest capitol din viaţa mea şi e momentul să caut o altă provocare.” 
Alexandru Piţurcă s-a transferat la Pandurii în anul 2007 ca jucător liber de contract, el venind de la CSKA Sofia unde a evoluat în sezonul 2006-2007, după ce sezoanele precedente jucase în ligaa doua, un an pentru FC Caracal şi un an pentru Universitatea Craiova. Anterior Piţurcă a fost jucătorul Stelei Bucureşti unde a evoluat patru sezoane în perioada 2000-2004, pentru o jumăatate de sezon, în 2003, fiind împrumutat la SSV Regensburg.



Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: